Hoppa till sidans innehåll

Friidrottsskola 2018


DSC_0116

Friidrottsskolan sommaren 2018 är ett dagläger och i år kör vi under tre veckor: 

- Vecka 24 (11-15 juni) - Endast för födda 2008 och senare, få platser! 
- Vecka 25 (18-21 juni)*
- Vecka 26 (25-29 juni)

*Observera att vecka 25 endast är mån-tors! 

Friidrottsskolan riktar sig till barn mellan 6 och 13 år, dvs. födda 2005-2012.

 
Anmälningsstatus 

Vecka 24 - Stängd för anmälan
Vecka 25 - Stängd för anmälan
Vecka 26 - Stängd för anmälan

 

Här nedan finns svar på vanliga frågor om friidrottsskolan. Om du inte hittar svar på din fundering, hör av dig till ansvarige Daniel Karlsson Lönnö på This is a mailto link

Vad är friidrottsskolan?

Friidrottsskolan är ett dagläger på sommaren med fokus på friidrott. 

Under dagarna ägnar vi sig åt nästan alla friidrottens grenar så det blir hög variation på aktiviteterna. Ett urval av det vi kommer ägna oss åt är sprint, häcklöpning, medeldistans, höjdhopp, längdhopp, tresteg, kula, spjut, diskus och stafett. Detta uppblandas med en rejäl dos lekar. 

De äldre grupperna har ett större fokus på teknik och kör också lite styrketräning under veckan, medan de yngre har mer lekar på sitt program. Allt för att anpassa aktiviteterna så mycket som möjligt till barnens nivå. 

I slutet av varje dag så är det en slutstafett mellan alla grupperna som då får chansen att mötas! Den brukar gå av stapeln runt 14:40-14:50 på eftermiddagen så kom gärna förbi för att heja och titta på!

Under fredagen kör vi en "femkamp" då barnen får sina resultat uppskrivna och medtagna hem för att kunna slås på nästa års skola!

Visa svar


Dölj svar


Vilka är ledare för friidrottsskolan?

Jag som är huvudansvarig heter Daniel Karlsson Lönnö och har varit med ända från sektionens uppstart 2004. Utöver mig så kommer vi också ha andra ansvariga med under sommarens veckor. 

Våra ledare är födda 1994-2004 och det är både ledare i Mälarö SOK Friidrott samt våra äldre aktiva och tidigare aktiva i sektionen som jobbar med friidrottsskolan. Vi blandar ledarteamen så att varje grupp har minst en äldre ledare med mer erfarenhet. 

Visa svar


Dölj svar


Vilka tider gäller under friidrottsskolan?

Friidrottsskolan pågår mellan 09:00 och 15:00. Under den tiden är barnen i sina grupper och har aktiviteter, lunch och mellis. 

För de som har svårt att hämta och lämna dessa tider så går det bra att lämna barnen klockan 08:00 på morgonen och hämta vid klockan 16:00. Mellan dessa tider har vi ledare på arenan som har koll på barnen, det är ingen organiserad friidrott under dessa extra timmar, men vår erfarenhet är att det kan vara ganska kul ändå! 

Visa svar


Dölj svar


Vad kommer barnen äta under friidrottsskolan?

Det serveras varm lagad lunch med tillhörande grönsaker, knäckebröd och dricka samt mellanmål med mackor, yoghurt, frukt och dricka. För de som är på plats redan vid åtta får man yoghurt och frukt, men om man ska orka hela dagen så bör man ha ätit frukost hemma innan. 

Vi fixar specialkost för alla allergier och preferenser, inkl. vegetariskt och fläskfritt alternativ. Det är jätteviktigt att ni skriver in detta i anmälan så vi har god tid på oss att informera vår matleverantör!

Visa svar


Dölj svar


Vad kostar friidrottsskolan?

Friidrottsskolan kostar 1 595 kr för en femdagarsvecka och i det ingår träning, lunch, mellanmål och en Mälarö SOK-t-shirt. 

 

V 25 (4 dagar)

1 295 kr

V 24, 26 (5 dagar)         

1 595 kr           

Visa svar


Dölj svar


Vad gäller om jag måste lämna återbud?

Vi betalar tillbaka hela avgiften minus 100 kr i administrationsavgift om du avbokar mer än fyra veckor innan respektive friidrottsskolevecka börjar. Avbokning sker via mejl till This is a mailto link

Vid avbokning senare än fyra veckor innan respektive vecka betalar vi tillbaka hela avgiften minus 100 kr i administrationsavgift mot uppvisande av läkarintyg. Om avbokningen sker mindre än sju dagar innan friidrottsskolan eller under pågående vecka gäller återbetalning enligt nedan (fortsatt mot uppvisande av läkarintyg): 

Från 7 dagar innan till under första dagen:  Återbetalning av 75 % av beloppet

Under dag 2:  Återbetalning av 60 % av beloppet

Under dag 3: Återbetalning av 40 % av beloppet

Under dag 4:  Återbetalning av 20 % av beloppet

Visa svar


Dölj svar


Vad gäller vid regn?

Vi kör utomhus i alla väder, även om vi självklart kan gå in och värma oss en stund ifall det skulle bli väl ruggigt. 

Kläder efter väder gäller, så en regnjacka i väskan kan vara bra även om det är en solig morgon!

Visa svar


Dölj svar


När måste jag betala in avgiften?

Efter att du skickat in anmälan så behandlar vi den och skickar dig en faktura på anmälningsavgiften. 

Detta kan beroende på när anmälan görs ta allt från ett par timmar till ett par dagar. På fakturan finns info om hur du ska betala in och senast vilket datum avgiften ska vara oss tillhanda. Vi tillämpar inbetalning inom 14 dagar efter bekräftelsen för att hålla platsen reserverad. 

Visa svar


Dölj svar


Mitt barn vill vara i samma grupp som sin kompis, går det att ordna?

Ja.

I regel så sker detta automatiskt då grupperna är uppdelade efter ålder, men skriv i anmälan vilka ni önska gå med så fixar vi det!

Visa svar


Dölj svar


Hur får jag kontakt med er under friidrottsskolan?

Det kommer mejlas ut ett telefonnummer som gäller till den ansvarige under respektive vecka och detta informerar vi också om under första dagen. 

Utöver detta så kommer ni få ett telefonnummer från den huvudansvarige ledaren i respektive grupp på måndagsmorgonen så ni kan nå ledarna direkt.

Visa svar


Dölj svar


Fakturaadress:

Mälarö SOK
c/o Kent Eklöf
Linvägen 20
178 35 Ekerö
This is a mailto link

       Våra sponsorer        

 

Faringso_tra_logo_STOR_ny

 

Suez

 

skidsport

 

logopedbyran

Postadress:
Mälarö SOK
Kent Eklöf, Linvägen 20
17835 Ekerö

Kontakt:
Tel: +46 72-733 30 39
E-post: This is a mailto link