Hoppa till sidans innehåll

Skidlek och Ungdomsgrupp


Från säsongen 2015-2016 välkomnar vi flickor och pojkar födda 2010 och tidigare att komma och träna i våra grupper. De yngsta, födda 2009 och 2010 behöver i början en förälder med sig hela träningen, för att stötta med råd och dåd. Vi behöver den hjälpen i början. När åkaren blivit mer van kan föräldern behöva släppa taget. Detta gör vi i dialog med ledarna. Många av övningarna går att göra tillsammans med sitt barn. 

Uppdatering 2015-10-26:
Kära skidföräldrar och skidsugna barn. Nu är det dags för skidsektionen att ta över tisdagsträningarna. Det första träningstillfället är nu på tisdag den 27 oktober kl 18-19. Trots att det är höstlov så kör vi barmarksträning inför den efterlängtade snösäsongen. Deltagare ska ha med sig pannlampa och stavar. Kläder efter väder. Vi kommer att ha en skidlekgrupp för de allra yngsta och vi välkomnar nya små skidåkare födda 09-10, till den gruppen.
Vid träningstillfälle nr 2, den 3 nov, tänker vi ha en informationsstund inne i klubbstugan under det att träningen pågår kl 18-19. Då informerar vi om kommande säsong och planerna kring den, tex med läger, tävlingar, utrustning m.m.
Träningsschemat ser då fortsättningsvis ut så här:
  • Tisdagar 18.00-19.00, Barmarksträning klubbstugan, Knalleborg. Ta med pannlampa och stavar.
  • Torsdagar 18.00-19.30, Skidskytte, Klubbstugan, Knalleborg
  • Söndagar 10.00-11.30, Rullskidträning, Träkvistavallen

När det blir åkbar snö övergår samtliga verksamheter till att utföras på skidor.

Klubbdräkter
Jag vill påminna er som inte hunnit tänka över saken, att det är bråttom att beställa sina klubbkläder. Jag gör en beställning på torsdag. Har vi tur kan vi prova kompisarnas jackor under träningen nu på tisdag, för att hitta rätt storlek. Följande är till salu:
  • Träningsoverall
  • Dunjacka
  • Fleece
  • Pannband
  • Mössa
  • Tävlingsdräkt
Med detta önskar vi ledare er välkomna till en ny glädjefylld säsong!
NEDAN LITE MER TIPS INFO OM TRÄNINGSTILLFÄLLENA:

Utrustning: Pannlampa, stavar (för stavgång, dessa kan vara något kortare än dina vinterstavar- men ni nya, KÖP INTE detta direkt, kom hellre med för långa, eller helt utan första gångerna. Det brukar gå att låna ihop gamla nötta stavar. Det funkar även med slalomstavar och stavar med plastspetsar. Pannlampa som duger under prova på-tiden finns för under en hundring på Jula, clas olsson etc. En fullgod som vi gillat är en som finns på XXL och kostar 250 kr. (Vi tummar gärna inte på detta med pannlampa. Det , tillsammans med reflexväst borgar för att alla kommer hem från skogen- men glömmer du så ordnar vi det ändå…)


SÖNDAGAR-TRÄKVISTAVALLEN, KL 10.00-11.30


Vi samlas vid friidrottens förrådshus. Mellan de båda konstgräsplanerna. Vi kommer där erbjuda rullskidträning, för alla som vill. Skidorna kommer inte räcka till alla gånger varför vi kommer dela upp i flera grupper där man varvar med stavgång och löpning i området runt vattentornet.


Måste- Utrustning: Skidpjäxor, stavar med metallspets, cykel/ skatehjälm av god kvalitet, SOM PASSAR PÅ HUVUDET. Klubben håller med reflexvästarna.


Lämplig utrustning till: handskar, knäskydd, dessa skyddar när man trillar, (och man slipper blåsor i händerna). Att knyta en kudde runt rumpan vore bra men svårhanterligt i praktiken. 

För er nya: Klubben har ett antal rullskidor,  alla med salomonbindningar. Jag har ett antal pjäxor som man lånar under passet. Blir det stor tillströmning av barn kommer vi beställa fler, då några med rottefella-system. Åkningen sker för nybörjare (även om de är något äldre), med fokus på teknik. Ingen renodlad konditionsträning förrän man blivit riktigt van. Vi håller till på träkvistavallen hela tiden. De vana åkarna kör ut på cykelbanan intill.

Anmälan till skidlek och ungdomsgrupp görs till This is a mailto link.

 

Uppdaterad: 26 OKT 2015 17:15
Skribent: Niklas Ylipää
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Mälarö SOK
Kent Eklöf, Linvägen 20
17835 Ekerö

Kontakt:
Tel: +46 72-733 30 39
E-post: This is a mailto link