Hoppa till sidans innehåll

40-årsfesten 2010-05-07


Fredagen den 7 maj samlades 50-talet klubbmedlemmar i klubbstugan för att under festliga former fira en kär 40-åring, nämligen vår klubb! Som ni säkert vet så bildades ju Mälarö SOK den 29 april 1970, så det var hög tid att klara av firandet.

Bland medlemmarna fanns både de som varit med redan från början och de som kommit med under resans gång. Ett och annat tal hölls, Stefan Bernson och Ingemar Sundberg hörde till dem som berättade om sina minnen. Dessutom fick vi en förevisning av klubbkläder, framförallt skid-dito, från olika eror i klubbens historia.

Stort tack till både arrangörerna (Karin Sjöberg, Peo Karlsson, Kaj Ahlkvist, Ros-Marie Soto) och till alla er som kom och firade av 40-åringen ordentligt!

Nedan några bilder från festligheterna:

 

Ordförande Stefan Bernson berättar om sina minnen från bl.a. bygget av klubbstugan ...  

... och medlemmarna lyssnar andäktigt.

 

Klubbstugan var mer än välfylld av deltagare - här de som hade turen att få plats i mitten av lokalen.   Pris utdelades till några av de medlemmar som nått elitnivå; fr v Håkan Mindelöf som tog emot pris å sin dotter Vendelas (framgångsrik i löpning) vägnar, Helena Karlsson (orientering och löpning), Björn Slånvall (gymnastik).

 

Ingemar Sundberg berättade om klubbens förhistoria på 1960-talet, samt om bildandet och tidiga historia på 1970-talet.   Sist men inte minst så bjöds vi på en kavalkad av klubbkläder, modeller är fr v: Anders Roman, Willy Roxhed, Arne Lindberg, Kerstin Jonsson och Brita Roman. Ingemar Sundberg upptäcker här att Anders bär en modernare 80-talsmodell av skiddräkten under den 70-talsutstyrsel han haft överst.

   
Anders i en orienteringströja från 80-talet och löparshorts modell ca 1990.    
Uppdaterad: 04 MAR 2018 11:59
Skribent: Hans Thomas Lundberg

Postadress:
Mälarö SOK
Kent Eklöf, Linvägen 20
17835 Ekerö

Kontakt:
Tel: +46 72-733 30 39
E-post: This is a mailto link