Hoppa till sidans innehåll
Åkare

Material


För dig som vill börja i skridskoskolan

När man börjar träna konståkning går det bra att använda vilka skridskor som helst så länge skaftet på skridskon är stabil och skridskorna är slipade. Du kan hitta skridskor på nästan vilken sportbutik som helst för några hundra kronor.

Det viktigaste när man ska klä sig för träning är att man ska kunna röra sig utan att känna sig klumpig. Ett tips är att klä sig lager på lager så man sedan kan klä av sig om det blir för varmt. De flesta som tränar konståkning klär sig i träningstights eller en träningskjol med varma strumpbyxor under. På överkroppen rekomenderas fleecetröja och långärmat, eller varför inte skidunderstället om du är frysen av dig? Och glöm förstås inte hjälmen och fingervantarna innan du går ut på isen!

 

För dig som ska börja i fortsättningsgrupp

Efter skridskoskolan börjar man med konståkningensgrunder och då är det viktigt att ha rätt utrustning.

Nu är rätt tid för att börja titta efter riktiga konståkningsskridskor vilket du bland annat hittar på skateshops på nätet eller på köp och sälj sidor, för att hitta mer information klicka på våra länkar eller på fliken skridskor där du kan läsa mer om vikten av bra skridskor.

Nu när man tränar på de sista märkena och första testen är det viktigt att man sätter upp håret så det inte blir en distraktion på träning.

Klädsel börjar nu bli viktigare och kläder som sitter pösigt runt armar och ben rekomenderas inte. Thights eller kjol och fleecejacka går utmärkt att träna i.

 

För dig som blivit tävlingsåkare

Du som tävlingsåkare är representant för vår klubb när du åker på tävlingar och då är det viktigt att visa vilken klubb du kommer ifrån. Detta gör du med klubbjackan. Om du inte redan köpt den är det nu viktigt att du köper en tävlingsjacka att ha på uppvärmningar på olika tävlingar. För att köpa en klubbjacka klicka härl

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:40 Skribent: Josephine Vilenius

Vi samverkar med RF-Sisu

IMG_3304.jpg

 

Våra sponsorer:

 

 

sangenpaangenmkk

  

vaya

  

badvarme

 

 

Vill du synas här? 
This is a mailto link
Följ oss!

MKK på Facebook

MKK på Instagram


 

Postadress:
Mälarstadens Konståkningsklubb - Konståkning
c/o Pernilla Meijer, Billsta Trädgårdsväg 16
72240 Västerås

Besöksadress:
Rocklundaområdet
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@malarstadenskk....

Se all info