Hoppa till sidans innehåll

BÅDE LAGEN BLEV FYRA I SISTA SERIEOMGÅNGEN

2018-07-26 21:37
  • Uppdaterad: 2018-07-26 22:47

I Söndags avgjordes sista omgången av svenska serien. Vi har 2 lag som har kämpat sig igenom 3 omgångar. Vårt första lag spelade i helgen i Jönköping på deras betong i division 1 södra och vårt andra lag spelade i kärnan, Helsingborg på filt i division 3 södra B. 

 

Division 1 

 Resultat Div 1 Södra

Spelare: Magnus Jeppsson, Jonathan Lindoff, Lars isberg, Julia Göransson, Annelie Lundell och Johanna Lindoff. 

 

Askim BGK - Malmö BGK 167 - 156

Detta var en match där båda lagen hade dåliga banor vilket gjorde att det var ingen bana som gjorde ett avgörande. Detta gjorde även att varje bana var viktig och de slagen vi fick kunde läggas i en säck och slutade på 11 slags skillnad. Bäst i laget var Lars isberg på 28 slag. 

 

Kalmar MGK - Malmö BGK  172 - 155

Vi spelade bra och jämt till skillnad mot Kalmar som hade många banor med höga siffror och två tunga varv vilket betydde att matchen var klar ganska tidigt och blev 17 slag i vinst. Bästa i laget var Annelie Lundell och Jonte Lindoff på 29 slag.

 

Malmö BGK - Haga BGK  155 - 150

Vi spelade bra denna matchen och var väldigt jämt ända in till bana 18. Vi tog och tappade slag ständigt under hela matchen men det var 5 banor som avgörande bana 4,5,10,15,16. Detta ledde till att vi var 5 slag från att vinna. Bästa i laget var Johanna Lindoff och Lars isberg på 30 slag.

 

Malmö BGK - Nässjö BGK  159 - 154

Detta var en match som var viktig pågrund av att komma tillbaka efter en förlust, men istället så blev matchen bara en runda där all lag anda försvann under matchen. Detta straffade oss senare genom att vi förlorade med 5 slag. Bäst i laget Jonte Lindoff på 29 slag.

 

Malmö BGK - BGK Jönköping 2  162 - 161

Nästa dag så var det dags för de sista 3 matcherna för helgen. Efter ett lagsnack på morgonen innan det var dags för första matchen. Under lagsnacket var lagandan från gårdagen huvudpunkten, detta märktes när matchen började vilket gjorde där det endast var 1 slag som skiljde efter en extremt jämn match. Bäst i laget var Jonte Lindoff på 30 slag.

 

Gullbergsbro BGK - Malmö BGK  152 - 147

Efter förra matchen mot Jönköping så var vi taggade på att spela efter bra laganda och bra spel från alla i laget. Nu var det en match som bestod av att skulle Gullbergsbro få det lätt att gå upp i elitserien genom att bara behöva slå oss eller de skulle få en match vilket resulterade i ännu tuffare i nästa match som var en måste match för Gullbergsbro för att gå upp i elitserien. Vi gick in i matchen och spelade lugnt eftersom att vi inte hade någon press då vi var i ett ingenmansland och var säkrade att stanna i division 1. Denna matchen väldigt jämn från bana 1 till 18 där mycket hände men vi spelade bättre i slut ändan trots att vi tappade några slag på bana 15. Bästa spelare var Jonte Lindoff på 27 slag men Johanna gjorde även ett bra varv på 28 slag. Denna matchen var även vårt bästa lagvarv.

 

Malmö BGK - Olofströms BGK  148 - 154

Denna matchen var också som föregående match vi hade inget att förlora som sagt ”ingenmansland” och detta betydde även att Olofström hade en måste match för att ta sig upp i elitserien. Denna matchen var en extremt jämn match eftersom att det var ingen i båda lagen som hade dåliga banor vilket gjorde att varje bana var extra viktig och ta vara på det man får. Matchen avgjordes genom att Tom från Olofström gick in på 26 slag och vi kontrade detta på 27 och 28 slag som var våra bästa varv och betydde att vi vann med 6 slag. Bästa spelare i laget var Magnus Jeppson på 27 slag och Julia Göransson på 28 slag. Denna matchen var även vårat näst bästa lag varv med 1 slag skillnad.

 

Lite av varje...

  • Haga BGK går upp till elitserien. Askim BGK och Kalmar MGK flyttas ner till Division 2.
  • Lättaste banan var Muren med 1,14 i snitt
  • Svåraste banan var Balkongen med 2,34 i snitt
  • Lägsta lagresultat var 143 av Olofström BGK

 


 

 

Division 3 Södra B

 Resultat Div 3 B

Spelare: Stefan Lindoff, Martin Luhanko, Stefan Nilsson, Pontus Nilsson, Jan Magnusson, Rikard Åkesson

 

Kärnan BGK - Malmö BGK 211- 252

Första matchen spelades mot Kärnan som spelades på deras hemmabanor. Malmö kämpade från bana 1 men det räckte inte till för att vinna över kärnan. Det blev en förlust på 41 slag. Bäst i laget var Pontus Nilsson med 42 slag.

 

Malmö BGK - Hjelmsjö BGK 247 - 213

I nästa match var det dags att möta favoriterna och serieledarna hjelmsjö. Det blev ett tungt varv för Malmö spelarna, spelet var inte med dem. Dem kämpade sig igenom med hade det tungt på flera banor, vilket ledde till att dem förlorade med 34 slag. Pontus var bäst i laget där han slog 36 slag. 

 

Staffanstorp BGK - Malmö BGK 247 - 231 

I tredje matchen var det dags att ta nya krafter och försöka ta en vinst. Malmö spelade bra och höll sig från dem höga siffrorna. Det var bana 6 (vertikalhål), 9 (Möllebergare) som ställde till det för dem. Det slutade med en vinst på 16 slag. Bäst i laget var Rikard Åkesson med 38 slag.

 

Malmö BGK - Kulladals BGK 236 - 241 

Vi hade inget att förlora i denna matchen så det var bara att spela igenom varvet, det blev lite höga varv och en del låga. Vilket räckte till en vinst mot Kulladals BGK med 5 slag.

 

Lite av varje...

  • Hjelmsjö BGK vann och gick upp till div 2
  • Lättaste banan: Inslag - 1,60
  • Svåraste banan: Hål i backe - 3,57

 

Skribent: Johanna Lindoff & Jonathan Lindoff
Epost: Adressen Gömd

 

Kontakt info

Telefon nr till kiosken: 0702-250709

 


 

Priser

Vuxen: 60:-

Pensionär: 30:-

Barn (t.o.m 15 år): 30:-

Familj (2 vuxna + 2 barn): 150:-


 


 

---------------------------------

 

---------------------------------

---------------------------------

---------------------------------

räknare
räknare

Postadress:
Malmö BGK - Bangolf
Lindoff, Syster Astrids Gata 18
21242 Malmö

Besöksadress:
Cederströmsgatan 6
21239 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708-528260
E-post: This is a mailto link

Se all info