Hoppa till sidans innehåll

Malmö FF Gripen - Fäktning

tns-electric hemsida


Start your impossible camp

Är du intresserad att prova rullstolsfäktning? läs mer här

Här hittar du en final från paraolympiska spelen i RIO

Välkommen till Malmö Fäktförening Gripen

Sommaren är här. Fäktsalen kommer att hålla öppet under sommaren. Öppet tiderna hittar du på vår facebooksida, Malmö fäktförening Gripen. Vi kommer att vara på Malmö Festivalen, välkommen att prova på. Efter Malmö Festivalen kommer vi att ha öppet hus för de som vill prova på i samband med terminsstarten.

Oavsett orsak, det går bra att boka event under hela sommaren om ni är ett gäng som vill göra något tillsammans. Skicka ett mail till This is a mailto link om du vill veta mer. 

För er som är aktiva redan, under Nyheter kan ni bland annat läsa om följande: Nordiska mästerskapen i Köpenhamn, Veteran VM i Kroatien och SAF Pokalen i Stockholm

Välkommen tillbaka till höstterminen.

Höstterminen börjar vecka 33. Våra träningstider hittar du i tabellen till höger. 

Kom alltid i god tid till träningen så att du är omklädd när träningen börjar. 

Du som vill börja fäkta, eller åtminstone prova på, kom i god tid också så att vi kan få prata med dig eller med någon anhörig som är med dig. Anmäl gärna per mejl när du vill komma. Plats finns för alla.

Oavsett om du vill prova på eller bestämt dig att börja fäkta blir vi glada om du gör följande:

  • REGISTRERA DIG (samma blankett används för prova på och för medlemsskap)
  • Mejla till This is a mailto linknär du kommer och ange om du vill bara prova på eller om du vill börja direkt i en grupp. Har du provat på fäktning under sommaren eller tidigare berätta det i mejlet. Har du fäktat tidigare berätta du det också i mejlet. 

Vi registrerar ansökan enligt mejlet och du får ett bekräftelsemejl av oss när ansökan registrerats. Det går alltid bra att komma först och prova på. 

Kalas och Event

Vill du boka en prova på fäktning för en eller flera grupper klicka på Kalas eller Event. Här hittar du information om prova på för en grupp. För de mindre erbjuder vi också barnkalas. Du hittar oss också på Facebook, använd sökordet fäktning.

Träningsavgiften

Sedan våren 2020 har föreningen lidit kraftigt av de restriktioner som införts. Styrelsen har därför beslutat om att träningsavgiften måste höjas för att täcka de underskott som uppstått. Från och med den 2022 är träningsavgiften för vuxen 2 200 kr, rabatt utgår för de som är under 21 år och de som studerar på universitetet. Våra avgifter finns HÄR.

Chefstränare

heter Mads Vetli Herjskov, mer information om honom hittar du här

Bli medlem eller bara prova på i MFF Gripen. Vi kontaktar dig innan ansökan registreras. 

Covid - 19 

Malmö fäktförening Gripen följer Riksidrottsförbundet och Svenska Fäktförbundet rekommendationer om Covid - 19.

Vi rekommenderar att alla besökare även i fortsättningen tvättar händerna med tvål och vatten, det gäller även medföljande, innan passen. I fäktning håller man avstånd till motståndaren annars kan man bli träffad. Har du symtom, stanna hemma.

Vår facebooksida uppdateras löpande med information om Covid-19. Förändringar av träningstider och annat som påverkas av den nuvarande situationen kommer vi att lägga ut på Facebook.  

 

Börja fäkta!  

Fäktning är till för alla! Oavsett om du är gammal eller ung, kille eller tjej! Du behöver inte ha några förkunskaper om fäktning eller vara topptränad. Vi hjälper dig med allt! Du får såklart låna den utrustning du behöver den första tiden. Just nu startat vi höstens träningar och nybörjargrupper - alltså ett utmärkt tillfälle att testa något nytt. Hoppas vi ses!

Läs mer här

 

Event & svensexor/möhippor


Alltid längtat efter att få sätta chefen på plats, utmana kompisarna, eller träna brudparet inför vad som komma skall? Nu har ni er chans! MFF Gripen anordnar massor av olika event för företag, kick-offer och svensexor/möhippor mm. Hör av er till oss så skräddarsyr vi ett upplägg som passar er.

Läs mer här 

Barnkalas


Barn som fäktar

 

Om man redan ordnat barnkalas på McDonalds, Laserdome eller något lekland och vill hitta på något nytt så är fäktning en spännande och kul aktivitet! Vi lär barnen grunderna och förser dem med rätt utrustning så att det sedan blir en härlig batalj i sann musketörsanda!

Läs mer här

 

 

 

Sponsorer

  Opo-logo-orig.jpg

                                      

                                                          

 

 

Hjälp oss med Gräsroten!Varje år ger Gräsroten 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Om du är kund hos Svenska Spel kan du bli föreningsfadder - och vara med och påverka så att vi får vara med och dela på pengarna. Att bli föreningsfadder kostar ingenting för dig. Du behöver bara välja att ge oss ditt stöd. Varje gång du spelar ger du sedan automatiskt poäng till MFF Gripen. Poängen avgör hur stor andel vi får när Gräsroten betalar ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten en gång om året.

 

 

  

 

 

Allmänna Arvsfonden 

RF Sisu

Crafoord 

Sparbanksstiftelsen

 Svensexa.nu


2022

Ordinarie träningstider,

Älggatan 28

på Limhamn

 

Måndag

16.30 - 17.30 Nybörjare A, 8 - 13 år

17.30 - 18.30 Nybörjare B, 8 - 13 år

18.30 - 20.30 Tävlings- och motionsgrupp.

Tisdag 

17.30 - 19.00 Fortsättningsgrupp och fäktfys

19.00 - 20.30 Tävlings- och motionsgrupp

Onsdag

16.45 - 17.30 Fäktlekis, 5 - 7 år

17.30 - 18.30 Nybörjare A, 8 - 13 år

18.30 - 20.00  Nybörjare och fortsättningsgrupp

för vuxna motionsfäktare, 14 år -

Torsdag

16.30 - 17.30 Nybörjare A, 8 - 13 år

17.30 - 19.00 Fortsättningsgrupp och fäktfys

19.00 - 21.00 Tävlings- och motionsgrupp

 Fredag

16.00 - 19.00 Öppen träning med lektionering, enligt överenskommelse med Mads

Söndag

16.30 - 18.00  Nybörjare och fortsättningsgrupp

för vuxna motionsfäktare, 14 år -

 

 

 

Postadress:
Malmö FF Gripen - Fäktning
Geijersgatan 35A
21618 Limhamn

Besöksadress:
Älggatan 28
21615 Limhamn

Kontakt:
Tel: +46705700719
E-post: This is a mailto link

Se all info