Hoppa till sidans innehåll

Vuxengruppen


Vuxengruppen är till för åkare som har baskunskaperna i skridskoåkning. Målet är självfallet att alla som vill ska få åka, men då platserna är begränsade så prioriteras åkare som vill träna mycket. De åkare som är intresserade av att hobbyåka max en gång i veckan har i dagsläget inte möjlighet att välja fritt bland gruppens alla träningstillfällen, utan kommer i mån av utrymme, erbjudas dag av berörd tränare.

 

I Vuxengruppen tränar ett stort gäng i varierande åldrar, i genomsnitt 1-5 kvällar i veckan. Majoriteten av åkarna har program och de flesta tävlar några tillfällen per säsong på internationella Adultstävlingar runt om i världen. Några har åkt som barn och återkommit till sporten i vuxen ålder, men de allra flesta har, via bananskal eller på grund av barndomsdrömmar, börjat åka skridskor som vuxna eller i de sena tonåren.

 

Vuxenåkning saknar testkrav, vilket innebär att planeringen för respektive åkares utveckling anpassas individuellt efter åkarens förutsättningar och mål, och träning sker således med de internationella tävlingsreglerna som tagits fram av ISU Adult Working group som mall (https://www.isu.org/figure-skating/events/adult-skating-figure-skating).

 


Vid frågor, kontakta Anneli på This is a mailto link

 

Uppdaterad: 14 OKT 2018 20:28 Skribent: Malmö Konståkningsklubb

Sponsorer


 

Erikssons Trafikskola

 


 

Eden


 

sponsorhuset

Stöd Malmö Konståkningsklubb när 
du handlat på nätet

Postadress:
Malmö KK - Konståkning
Box 5080
20071 Malmö

Kontakt:
Tel: 040916228
E-post: This is a mailto link

Se all info