Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt derby!

25 SEP 2021 19:38
Vi har under längre tid sett fram emot denna helg. En derbyhelg som börjar med match emot Borås BK/Midas, direkt följd av stormatch mot Borås GIF BK A.
  • Skapad: 25 SEP 2021 19:38

Lördagmorgonen och full laddning. Folk på läktaren och annan spänning i luften än vanligt. Mariedals BK hade två ordinarie spelare borta. Oro fanns hos oss innan match och då främst för andra matchen mot Borås Gif A. Ett riktigt starkt lag som går som tåget....

Men nu satsade vi mot BBK/Midas. Allt eftersom första serien fortskred rann vi som lag ifrån och kunde, överraskande lätt, nypa 4-1.

Med skön känsla gick vi in i andra serien. BBK/Midas höjde sig klart efter första serien och bjöd upp till kamp. Vi var dock lite starkare i slutet och kunde ro hem 3-2. 7-3 till oss i halvtid men långt ifrån över.

I tredje serien visade vi vår kapacitet och även i fjärde. Vi drog ifrån rejält och vann matchen med 16-4. Fantastiskt stark insats. Årets första 800-slagning noterades av Michael Rönnberg och Hans Johansson landade på fina 780 efter grandiosa 265 i sista! Forza Mariedal!!

Matchfakta:

....o nu var det dags...mot satsande Borås GIF som har värvat starkt inför årets serie och även presterat väl. Kul med uppåtgående klubbar efter en tuff tid med COVID-19.

Tystnad, laddning och hejarop ifrån läktaren gav den spänning detta derby med stort D behövde. Det är detta man spelar för!

Första serien var jämn. Borås Gif spände dock musklerna mer mot slutet och för första gången i höst, förlorade vi en serie. Inte helt oväntat och resultatet skrevs till 1-4 i baken. Det enda vi kände vi kunde göra, var att spela på o ta en ruta i taget.

Vi körde på detta i andra serien. Gnetning, spärrning och försöka undvika svåra uppställningar. Sakta jobbade vi oss in i matchen och kunde till slut ta 3-2 i vår favör trots att Borås Gif hade högre totalslagning.

4-6 till Gif i halvtid och det var bara att borra ner huvudet, hålla lugnet samt hoppas. Serien rullade på och GIF ledde till en början vilket även hördes bland dem o deras supportrar. Vi täckte många viktiga rutor i seriens slut och plötsligt så vände det! Vi tog 4-1 och ledde med 8-7 inför sista serien!

SISTA SERIEN: Tufft och spänt hos många. Viljan finns alltid men den får ej bli för stark- kan då bli hämmande. Vi har under de sista åren lyft oss när vi stått mot repen- vågade vi hoppas på det igen? Rutorna rullade på. Jämnt o tufft. I ruta 5 så visade det sig att vi återigen klev fram och allteftersom serien fortskred var vi klart starkast. Vi vann sista serien med fina 4-1 och matchen med 12-8!! Helt otroligt bra kämpat och spelat. Vi har redan nu stor serieledning och kan garantera att vår vilja att finnas kvar där- är total! Vi viker inte ner oss!

Kalle Stern gör en fin slagning med 820p (avslutade med 219p). Michael Rönnberg och Kalle stern har nu tagit maximala 16 banpoäng på fyra matcher och växer fram som vår starkaste tvåmanna-konstellation i dagsläget.

Matchfakta:

Vi svävar nu på denna vågen till nästa hemmamatch söndagen den 17 Oktober kl 10:00. Då mot Jönköpingslaget BK Vinno hemma i Boråshallen. Välkomna då!

MVH/Mariedals BK

Skribent: Thorbjörn Ohlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mariedals BK - Bowling
Cai Rönnberg, Tomtegatan 13 A, lgh 1002
50641 Borås

Besöksadress:
Bowlingcafet, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: 033260485
E-post: This is a mailto link

Se all info