Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt i Skene!

26 JAN 2019 18:51
Ingen längre bortasväng men ack så viktig!!!
  • Uppdaterad: 26 JAN 2019 18:51

Dubbelmöte i Kinna/Skenes bowlinghall väntade denna isiga lördag. Först mot Vårkulla IK F och sen mot Kinna BK F. Enligt traditionen är hallen svårspelad men dock gynnas ett exakt och koncentrerat spel.

Vårkulla IK F stog som motståndare i första matchen. Ligger efter oss och vi behövde nödvändigtvis vinna denna match, för att haka på de ivägflyende tåget i vår tajta serie! Första serien var oerhört jämn där båda lagen trevade men vi lyckades vara starka i de viktiga rutorna 9 och 10 vilket gav 3-2 till oss efter första. Andra serien var en kopia av den första och skrevs således till 3-2. 6-4 i halvtid ger dock ingen ro för vila- det gjorde vi inte heller utan gnetade på utan guldkantad spelglans. Vi led lite till mans över smått oturliga s.k. "klipp (exempelvis när två spärrbara käglor står tätt ihop och man tar bara den främre klockrent....". Millimetermarginalen som även motståndarna hade emot sig. 4-1 till oss i tredje serien gav 10-5 och segern fanns i tunnelen. Säcken knöts ihop utan större dramatik och vinstsiffrorna skrevs till 14-6.

Matchvinnare blev Michael Rönnberg med grandiosa 842......nästa man på 681p.

Matchfakta:

Nästa match ställdes vi mot svårslagna Kinna BK F. De ligger klart före oss i serien och en svår match låg framför oss.

Under första matchen hade vi som lag lärt oss lite av banorna och om svårigheterna och det gav oss vind i seglen där första serien passerade smärtfritt och vinst med klara 4-1. Ingenting att dra för stora växlar på utan vi betade av ruta för ruta under andra serien och såg även att motståndarna agerade spänt, stelt och oroligt. Mariedal jobbade oförtrutet och vinsten i andra serien blev återigen 4-1. 8-2 till oss i halvtid var oväntat.... Tredje serien vaknade Kinna upp ur dvalan och agerade helt annorlunda. Ljudnivån i hallen höjdes rejält när de ledde klart på alla fyra banpar innan Ivar Rasmussen och Tomas Abrahamsson spurtade starkt och vann. 1-4 i baken gav 9-6 inför sista.....

Redan från första rutan taggade vi som lag upp rejält och siffrorna var klart högre än tidigare. Två banpar drog iväg hejdlöst och det gav tidigt två klara poäng= betyder matchseger. Andrum för resterande och segern blev aldrig hotad! 3-2 till och stabila 12-8 i matchvint. VI HÄNGER MED BRA I SERIEN!!!

Michael Rönnberg är vår bästa spelare och visade det återigen. 789p före en starkt avslutande Rasmus Ehrstedt på 767 och en kämpande Karl-Arne Stern med fina 744!!

Matchfakta:

Vi väntar nu i tre veckor inför nästa drabbning....mot BBK/Midas. Viktigt värre!

Skribent: Thorbjörn Ohlsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Mariedals BK - Bowling
Cai Rönnberg, Klippgatan 16 A
50452 Borås

Kontakt:
Tel: 033260485
E-post: This is a mailto link

Se all info