Hoppa till sidans innehåll

Kvalhelg nr 1 är över.

08 MAJ 2022 14:53
Första kvalhelgen mot BK Ös På från Tibro är nu avslutad. Motståndarna kommer ifrån Div.2 och kämpade för att inte åka ner till div.3, medan vi kämpade för att gå upp till div.2
  • Skapad: 08 MAJ 2022 14:53

Matchen mot Tibroklubben avgjordes i neutral hall. Hallen blev Falköping. Kvalet spelas bäst över två matcher. Vid var sin vunnen match spelas en extraserie. Laget som vinner den går vidare.

Första matchen var till en början lite stel på många händer. Pressen blir mer påtaglig. Motståndarna hade det säkert likadant. Rutorna rullade på och vi hamnade i ett litet underläge 3-2.

Andra serien var även den oerhört jämn där vi kunde ta tillbaka 3-2 och därmed stog det 5-5 i halvtid.

Serie tre började riktigt tungt för oss. I ruta sju låg vi under på alla banpar. Då lyfte vi oss och presterade bra slutrutor och det gav oss 3-2. Den vändningen gav oss bränsle medan motståndarna började sucka. 8-7 till oss inför sista!

Vi har tidigare i pressade lägen, höjt vårt spel och det visade sig att det lyckades vi med även denna gång. Starkt spel över hela linjen gjorde att vi malde oss till 5-0 och matchsegern med 13-7! En vunnen match och halvvägs till målet!!

Matchfakta:

Match två började bra med fin ledning på de flesta banpar. Slutrutorna tillhörde dock BK Ös På som snuvade oss på en 3-2a. Små små marginaler till deras fördel.

Andra serien fortsatte vi med en stark laginsats medan Ös På snudd på kollapsade. en stabil 5-0 till och och ledning 7-3 inför tredje.

Tredje serien kom de igång med sitt fina spel igen medan vi höll en bra standard. De tog oss återigen med 3-2 och därmed var vår ledning 9-6 inför avgörandet.

Full laddning igen och en stabil start. Vi presterade väl över hela linjen och motståndarna tappade luften mer och mer. Segern närmade sig och innan slutrutorna var det hela över. En bra 4-1 gav oss 13-7 igen och därmed en biljett till sista kvalhelgen!! Vi är mycket glada över laginsatsen!

Matchfakta:

På söndag 15/5 kl.10 i Skövde Ten Lanes spelar vi våra sista kvalmatcher och för motståndet står Lidköpingslaget BK Wik F. All energi o laddning går mot söndag!

Skribent: Thorbjörn Sundqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mariedals BK - Bowling
Cai Rönnberg, Tomtegatan 13 A, lgh 1002
50641 Borås

Besöksadress:
Bowlingcafet, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: 033260485
E-post: This is a mailto link

Se all info