Hoppa till sidans innehåll

Serieledare!!

19 JAN 2020 14:44
Resan bar denna lördag av till Skövde för dubbelmatch. Två olika hallar. Båda motståndarlagen hade haft det tufft i sina serietabeller och var lågt placerade.
  • Skapad: 19 JAN 2020 14:44

En bowlingbana är 60 fot och en oljemaskin lägger en varierande mängd olja- mestadels mellan 35-45 fot. I Ten Lanes var oljelängden endast 36 fot. Lite ovant för oss till en början men vi vande oss. Skövde AIK BK F låg sist i sin serie och det var klasskillnad första två serierna. 8-2 till oss i halvtid talade sanning. Någonting hände då Skövdelaget och de började spela riktigt bra. Blev tätt värre men vi höll vår standard och knep några banpoäng till och vinsten var hemma. 14-6 till Mariedal! Michael Rönnberg bäst med 842p.

Matchfakta:

Sen fortsatte vi drygt 1 km till nästa bowlinghall. O´Learys Skövde med möte mot BK Kyrk F2. De låg nästjumbo i sin serie men det var sannerligen svårt att tro. På en 41 fots föränderlig Elitserieprofil hade vi det riktigt tufft att nå normal standard. Men Mariedalarna visade på bra inställning och antog utmaningen. Vi lyckades knipa 2 tajta banpoäng första serien och fick 2-3 i baken.

Andra serien var ett enda långt bevis på hur oerhört jämnt bowling kan vara. När krutröken lade sig hade vi vunnit ett banpar med 1 poäng och ett annat med 5. Totalpoängen förlorade vi med 6. Makalöst tufft. 5-5 i halvtid speglade matchen. Tredje serien fortsatte i jämnhetens tecken där vi lyckades knipa ett banpar med 8 käglor och totalen också den med 8. Tärande tajt. 3-2 till oss gav oss ledningen med 8-7 inför sista serien.

Sista serien var inget undantag från resten av matchen. Kolossalt jämnt och lika tufft för oss som för motståndarna. Blev därför ingen välspelad historia och ingen av oss vågade gissa resultaten innan det absolut sista slaget var slaget. En tystnad spred sig i hela hallen innan datorn hade räknat samman resultatet. När det var gjort stog vi som segrare med 11-9 efter att ha vunnit totalpoängen med 12 käglor. Vill berömma lagmoralen och den positiva inställningen mot slutet av denna match. Den gav oss segern och serieledningen!

Matchfakta:

Det är nu två lag som har utkristalliserat sig i vår serietabell. Vi på 21p och Hjo BK på 20p........och vi ska mötas hemma i boråshallen nu på lördag kl.12:00. Välkomna då!

Skribent: Thorbjörn Ohlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mariedals BK - Bowling
Cai Rönnberg, Tomtegatan 13 A, lgh 1002
50641 Borås

Besöksadress:
Bowlingcafet, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: 033260485
E-post: This is a mailto link

Se all info