Hoppa till sidans innehåll

Tibro och Hjo!

01 MAR 2020 09:41
Vi besökte dessa trevliga orter för att försöka vinna i deras bowlinghallar. Först mot jumbon i vår serie, BK Ös På F, för att sedan möta vår seriesegerrival- Hjo BK.
  • Skapad: 01 MAR 2020 09:41

Den första matchen var mot BK Ös På F i Tibro bowlinghall. Matchen var toppen mot botten och det visade sig snart att vi var ett par nummer för stora för Tibrolaget och kunde smärtfritt ta segern med 14-6. Andra seriens 1661p var förkrossande och ett styrkebesked. Michael Rönnberg 861p, Hans Johansson 837p och Karl-Arne Stern på 828p. Vi andra höll ihop spelet bra.

Matchfakta:

Efter dryga två mil var vi i Hjo. Den viktigaste matchen på länge där vinnaren skulle skapa sig goda förutsättningar att ta seriesegern. Hallen fylldes på med intresserade Hjo-bor och laddningen var större än vanligt.

Första serien präglades av Hjo som spelade starkt och körde ifrån oss med 4-1. Kändes direkt att detta skulle bli en välspelad tuff match. Publiken njöt.

Andra serien var en tät historia där Hjo återigen drog det längsta strået. Cai o Tom vann med 2 käglor och Sören o Hans-Olof med 12. Hasse o Tobbe föll med tre käglor. Tufft värre. Hjo nöp 3-2 och 7-3 i halvtid. Publiken fortsatte att njuta.....

Tendensen i tredje serien var att vi lärde oss banorna bättre o bättre och kunde därmed ge Hjo en än tuffare resa. Två av våra banpar låg klart före sina motståndare och därmed kunde även totalpoängen tas, vilket gav oss 3-2. 9-6 till Hjo inför sista serien.

Vår enda chans till matchvinst var således att vinna med 5-0. Vi gjorde en kort samling inför sista serien för att peppa o spetsa till oss ytterligare. Efter två-tre rutors spel ledde Hjo ganska klart på ett par banpar. Då började samtliga 8 Mariedalare att strajka. Alla fick var sin rad med kryss och för varje  blev publiken tystare o tystare. Ingen släppte fokus medan Hjo blev alltmer håglöst- de spelade absolut inte dåligt, utan det var vi som istället spelade väldigt bra. När ruta 10 nåddes hördes bara Mariedal i hela hallen och när serien var över hade vi slagit den högsta lagserien på några år- HELA 1684p!!.....Detta gav oss 5-0 i sista serien och matchvinst med 11-9!!! Ulf Ohlsson gjorde ett fint inhopp sista serien och presterade direkt från avbytarbänken. Viktigt med 9 spelare som kan prestera! Alla spelade bra!!! Fantastiskt starkt!!!

Matchfakta:

Nu får vi några veckors spelledigt- som serieledare med 5p! Därefter två matcher i Falköping!

Skribent: Thorbjörn Ohlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mariedals BK - Bowling
Cai Rönnberg, Tomtegatan 13 A, lgh 1002
50641 Borås

Besöksadress:
Bowlingcafet, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: 033260485
E-post: This is a mailto link

Se all info