Hoppa till sidans innehåll

Tidig seriefinal!

25 JAN 2020 18:15
Två lag har skiljt sig ifrån de övriga. Det är vi i Mariedals BK och det är Hjo BK. Därför var det en helt annan laddning inför denna match.
  • Skapad: 25 JAN 2020 18:15

Det börjar bli en kamp om seriesegern. Vinnaren av denna lördagsmatch i Boråshallen skulle koppla ett visst grepp. Absolut ingen vinna-eller-försvinna match men visst andrum ges segraren!

Första serien blev som förväntat tät och med ett lite högre kägelfall än många andra matcher. Vi ledde länge på tre av banparen och genom väl spelade sistarutor kunde vi t.o.m ta 4-1 i första. Bra start och det gav oss hopp.

I andra serien svarade Hjo genom bra spel på alla 8 man, vilket gjorde det tufft för oss. Vi nöp en viktig banpoäng och matchen stog 5-5 i halvtid. Rättvist.

I tredje serien började vi ha nytta av vår hemmahall och flyttade till en spellinje längre in i banan som gav oss viss felmarginal. Hjo hade större problem med att banorna förändrades och rutorna passerade snabbt. En ganska smärtfri serie för oss och vi tog 4-1. 9-6 inför sista är bra men segern är långt ifrån hemma.

Fjärde serien började problemfritt för Mariedal medan Hjo fortfarande led av banornas försvinnande olja och det fick svårare uppställningar än oss. Vi kunde därmed spärra lättare och även striken kom för flera. Ohotade kunde vi segla i hamn med matchen genom 4-1 igen. 13-7 blev slutresultatet och serieledningen är aningen fastare. Lång bit kvar dock.

Hans Johansson fina 875 och Michael Rönnberg på 830 var slagbäst. Alla andra i klubben gjorde ett fantastikt bra jobb hela vägen och det visar på lagstyrka.

Matchfakta:

Nu väntar tre veckors serieuppehåll innan mötet mot Elfsborg BK.

Vi vill även tacka våra sponsorer som håller klubben om axlarna och de är högst delaktiga i serieledningen.

Skribent: Thorbjörn Ohlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mariedals BK - Bowling
Cai Rönnberg, Tomtegatan 13 A, lgh 1002
50641 Borås

Besöksadress:
Bowlingcafet, Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: 033260485
E-post: This is a mailto link

Se all info