Hoppa till sidans innehåll

2020


Oxtrampen över Kinnekulle
Mariestadcyklisten arrangerar varje år Oxtrampen som är ett motionslopp på landsväg. Loppet går av stapeln i början av 6 juni och brukar kallas Sveriges vackraste motionslopp på grund av de milsvida vyerna man får uppleva från toppen av platåberget Kinnekulle. Start och mål vid residenset i Mariestad. Sträckorna är 105 km, 75 km och 45 km. Gemensam start för respektive sträcka. Efter målgång utdelas diplom och därefter serveras mat på residensön, ett uppskattat inslag att äta och prata igenom loppet med kamraterna.
Mariestads kommun genomför nationaldagsfirandet på samma plats och det är ett trevligt inslag som uppskattas av dom allra flesta.

Årets lopp
Oxtrampen är ett anrikt lopp med 45 genomförda rundor och tanken var att fortsätta med samma upplägg i år med. Men på grund av den rådande situationen med Covid-19 är vi tvingade att ställa in loppet i dess normala utförande. Istället kommer vi att erbjuda ett virtuellt lopp där en del av anmälningsavgifterna går till forskning om Covid-19.

Anmälan
Anmälan sker med hjälp av race.se. Gå in på nedanstående länk och anmäl dig till respektive distans 45 km, 75 km alternativt 105 km (det går bra att genomföra flera distanser). Kostnaden är 100:- och 50:- kommer att skänkas till Karolinska institutets forskning kring det nya coronaviruset. Ordinarie anmälningstid stängs torsdag 4 juni.

Tid och plats
Loppen genomförs på helt valfri plats under helgen 5-7 juni, det går bra att cykla från morgonen 5 juni till midnatt 7 juni. För deltagare som bor i närheten av Mariestad rekommenderas att cykla ordinarie sträcka. Kartor finns här på sidan för respektive distans och det finns möjlighet att ladda ner en fil till din cykeldator.

Resultat
Efter genomfört lopp registrerar du ditt resultat på race.se. Resultatlistan uppdateras löpande på race hemsida. Under nästföljande vecka läggs listorna upp här på Mariestadcyklistens sida.

Diplom
Möjlighet att skriva ut eget diplom kommer finnas efter att resultatet är registrerat.

Vägar
Deltagande sker på egen risk på ej avstängda vägar (du väljer själv var ditt lopp går), trafikreglerna måste följas samt visa hänsyn till övriga trafikanter.

Att tänka på
Cykla inte i för stora grupper med tanke på smittorisken. Cyklister som tillhör en riskgrupp rekommenderas att cykla ensamma eller tillsammans med familjemedlemmar. Vid sjukdom ska inte loppet genomföras.

Oxtrampen över Kinnekulle 6 juni 2021
Tack vare det rådande läget kommer vi tyvärr inte att få uppleva en härlig dag med er cyklister iår (bra väder har vi varit bortskämda med). Oxtrampen ska återkomma som normalt 2021 och du är då hjärtligt välkomna till Mariestad för att cykla.

Anmälan:

https://race.se/sv/races/6831/about

Oxtrampens olika distanser på GPS karta

45km

75km

105km

Uppdaterad: 30 MAR 2020 11:50 Skribent: Pontus Söderman
E-post: Adressen Gömd

Träningar:

 • Tisdagar 18:00 Leksbergs skola, sockenvägen 11
  • MTB för alla
  • Landsväg för alla
 • Torsdagar 18:00, Leksbergsrondellen
  • Landsväg 2 olika fartgrupper
 • Lördagar 08:00, Leksbergsrondellen
  • Happy MTB
  • Distanspass Landsväg
 • Söndagar 09:00, Leksbergsrondellen
  • Distanspass Landsväg

Gilla Mariestadcyklisten på Facebook:

 Till 30k hemsida klicka här

 

Postadress:
Mariestadcyklisten - Cykel
Pontus Söderman, Marmorvägen 6
54236 Mariestad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kassor@mariestadcykl...

Se all info

Guld Sponsorer:

Silver Sponsorer:

Brons Sponsorer:

Om du som medlem går in med Mariestadcyklistenkläder på Kinnekullegården så får du 10 %!!