Hoppa till sidans innehåll

2021


Anmälan sker på race.se

Oxtrampen över Kinnekulle virtuellt
Cykla Mariestadcyklistens årliga lopp Oxtrampen var du vill under nationaldagshelgen 4-10 juni. Ordinarie lopp är tyvärr inställt, men kommer att genomföras virtuellt. Del av anmälningsavgiften går till barncancerfonden.

Oxtrampen över Kinnekulle
Mariestadcyklisten arrangerar varje år Oxtrampen som är ett motionslopp på landsväg. Loppet går av stapeln 6 juni och brukar kallas Sveriges vackraste motionslopp på grund av de milsvidda vyerna man får uppleva från toppen av platåberget Kinnekulle. Start och mål vid residenset i Mariestad. Sträckorna är 105km, 75km och 45km. Gemensam start för respektive sträcka. Efter målgång utdelas diplom och därefter serveras mat på residensön, ett uppskattat inslag att äta och prata igenom loppet med kamraterna.
Mariestads kommun genomför nationaldagsfirandet på samma plats och det är ett trevligt inslag som uppskattas av dom allra flesta. Kartor för distanserna hittar ni här efter 45km  75km 105km


Årets lopp

Oxtrampen är ett anrikt lopp med 45 genomförda rundor och tanken var att fortsätta med samma upplägg i år med. Tyvärr måste vi för andra året i rad tvingas att ställa in loppet i dess normala utförande. Istället kommer vi att erbjuda ett virtuellt lopp där en del av anmälningsavgifterna går till barncancerfonden.

Anmälan
Anmäl dig här till respektive distans 45km, 75km alternativt 105km (det går bra att genomföra flera distanser). Kostnaden är 100:- och 50:- kommer att skänkas till barncancerfonden. Ordinarie anmälningstid stängs söndag 6 juni.

Tid och plats
Loppen genomförs på helt valfri plats under helgen 4-6 juni, det går bra att cykla från morgonen 4 juni till midnatt 6 juli. För deltagare som bor i närheten av Mariestad rekommenderas att cykla ordinarie sträcka. Kartor finns här på sidan för respektive distans och det finns möjlighet att ladda ner en fil till din cykeldator.

Resultat
Efter genomfört lopp registrerar du ditt resultat såhär på race.se. Resultatlistan uppdateras löpande. Under nästföljande vecka läggs listorna upp här på Mariestadcyklistens sida.

Diplom
Möjlighet att skriva ut eget diplom kommer finnas efter att resultatet är registrerat. Du skriver ut ditt diplom här

Vägar
Deltagande sker på egen risk på ej avstängda vägar (du väljer själv var ditt lopp går), trafikreglerna måste följas samt visa hänsyn till övriga trafikanter. 

Att tänka på
Cykla inte i för stora grupper med tanke på smittorisken. Cyklister som tillhör en riskgrupp rekommenderas att cykla ensamma eller tillsammans med familjemedlemmar. Vid sjukdom ska inte loppet genomföras.

Oxtrampen över Kinnekulle 6 juni 2022
Tack vare det rådande läget kommer vi tyvärr inte att få uppleva en härlig dag med er cyklister (bra väder har vi varit bortskämda med). Oxtrampen ska återkomma som normalt 2022 och du är då hjärtligt välkomna till Mariestad för att cykla.

Oxtrampens olika distanser på GPS karta

45km

75km

105km

Uppdaterad: 02 MAR 2021 13:06 Skribent: Pontus Söderman
E-post: Adressen Gömd

Träningar:

 • Tisdagar 18:00 Leksbergs skola, sockenvägen 11
  • MTB för alla
  • Landsväg för alla
 • Torsdagar 18:00, Leksbergsrondellen
  • Landsväg 2 olika fartgrupper
 • Lördagar 08:00, Leksbergsrondellen
  • Happy MTB
  • Distanspass Landsväg
 • Söndagar 09:00, Leksbergsrondellen
  • Distanspass Landsväg

Gilla Mariestadcyklisten på Facebook:

 Till 30k hemsida klicka här

 

Postadress:
Mariestadcyklisten - Cykel
Pontus Söderman, Marmorvägen 6
54236 Mariestad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kassor@mariestadcykl...

Se all info

Guld Sponsorer:

Silver Sponsorer:

Brons Sponsorer:

Om du som medlem går in med Mariestadcyklistenkläder på Kinnekullegården så får du 10 %!!