Hoppa till sidans innehåll

Final i Skaraborgscupen 2015


 

 

 

 

 

 

Officiellt pressmeddelande från Mariestads Motor Sällskap

 

 

Skaraborgscupen i folkrace!

Skövde var platsen för finalen i SkaraborgsCupen i folkrace. Totalt var 76 förare anmälda till de fyra klasserna och som vanligt var ett flertal av dessa från hemmaklubbarna Mariestads Motorsällskap och Fägre Motorklubb.

I seniorklassen fanns det 9 seniorförare från hemmaklubbarna. Av dessa tog sig fyra till A-finalen. Både Robert Medin och Tobias Johansson var fullpoängare i sina kvalheat, men även Mikael Färnström och Fredrik Westerberg kvalade in sig till A-finalen. I denna visade totalvinnaren av cupen att mästaren är snabbast då Tobias Johansson körde snabbast av alla.

Mikael Färnström slutade på en bronsplats, Robert Medin körde in som fyra och Fredrik Westerberg körde in placeringen efter.

I C-finalen körde Niklas Färnström in som sexa med en mycket trött bil.

Johan Fredén var även han på väg mot A-final när han fick hjälp av en medtävlande att hamna i grusfållan i den tredje omgången.

Emil Fröberg som är en van förare av framhjulsdrivna bilar provade för dagen en lånad Volvo 240. Även om han tog poäng i samtliga kvalomgångar så räckte det inte för finalkörning vilket också gällde Johan Johansson och Pekka Puumala Hellemar.

 I damklassen startade Natalie Levin och Pernilla Persson. Natalie som körde B-final i stenhård konkurens helgen innan blev rätt tilltygad i sina heat. Båda damerna hamnade utanför finalkörning.

I juniorklassen fanns endast Emma Jonsson med från hemmaklubbarna. Hon hade en hel del motorkrångel under dagen, men poängen räckte ändå till B-final där hon slutade 4:a. 

 I veteranklassen lyckades Göran Rosengren köra till sig en finalplats som han väl där slutade 6;a i.

För Rogert Levin och Åke Fredén blev det ingen final denna gången.

I sluttabellen hittar vi några av våra hemmaförare i toppen på resultatlistan.  I seniorklassen totalvann Tobias Johansson där Mikael Färnström slutade 3;a och Robert Medin 5;a.

I damklassen slutade Pernilla Persson på en 4;de plats och Natalie Levin på en 6;e totalt.

I veteranklassen slutade Göran Rosengren 4;a totalt med Rogert Levin placeringen efter.

 

Resultat Skövde

 

Resultat i Skaraborgscupen

Uppdaterad: 24 SEP 2015 19:34 Skribent: Ingrid Rosengren/Claes Pettersson

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info