Hoppa till sidans innehåll

Flaggracet och Backtävling Tidaholm


Ytterligare information kommer de närmaste dagarna

Resultat Flaggracet

Backtävling

 

Officiellt pressmeddelande från Mariestads Motor Sällskap

 

Rekord ! Sju hemmaförare till A-final och en till C-final.

 

Nationaldagen kan firas på en mängd olika sätt. Bland våra folkraceförare har traditionen blivit Tidaholms folkracetävling flaggracet. Denna gången fanns 14 förare från Mariestads Motorsällskap och Fägre Motorklubb med till start.

I damklassen startade Natalie Levin och comebackande Johanna Fredén MMS samt Pernilla Persson FMK. För Natalie förlorades finalplatsen på en krånglande motor i ett av kvalheaten, då hon var i klar ledning. För de andra två damerna blev det A-final. Som vanligt blev det väldigt trångt i starten vilket gjorde att båda två fick stora problem. Värst gick det för Johanna som hamnade i en sandfålla redan efter 100 meter. Placeringarna blev 5;a och 6;a.

I seniorklassen lyckades Gustav Johansson, Mikael Färnström samt Tobias Johansson kvala in till A-final efter fantastiskat fina körningar i sina heat. Mikael såg länge ut att ta en andra plats i finalen men ett kast ut i sandfållan bytte placeringssiffra till nummer sex. Istället tog Gustav hand om silverpengen. För Tobias blev det att jobba upp sig i fältet efter en urusel, start och en inte helt frisk bil. Efter att den svartrutiga flaggan fallit hade han tagit sig upp till en hedrande tredjeplats. För Robert Medin, som delade bil med pappa, förstördes tävlingen av en krånglande styrväxel medans Stefan Johansson och Johan Johansson behandlades vårdslöst av konkurrenter. Trots krånglande styrväxel slutade Robert Medin på en fin tredjeplats i C-finalen.

Johan Fredén var inblandad i en riktigt otäck olycka redan efter 100 meter i sitt första kvalheat. Lyckligtvis klarade han sig utan skador, men med en obrukbar bil.

I juniorklassen förstördes dagen för Emma Jonsson FMK av en svartflagg.

I veteranklassen slutade Rogert Levin tvåa, Göran Rosengren fyra i A-finalen. För Rolf Gustavsson krånglade styrningen redan i första heatet.

 

 

Officiellt pressmeddelande från Mariestads Motor Sällskap

 

 

Holm vinnare i Backspecial.

 

Dagen efter Flaggracet i Tidaholm kördes en backtävling för folkracebilar. Fägre’s Marcus Holm visade vinnartakter när han tog hem seniorernas framhjulsdrivna klass med sin Opel. Han noterades också för tävlingens snabbaste åk. I samma klass Slutade klubbkompisen Tobias Johansson sjua. I den bakhjulsdrivna klassen slutade Gustav Johansson MMS även han på en sjunde plats. Några bättre placeringar blev det för Natalie Levin i damklassen då hon fixade en fjärde plats. Här slutade Pernilla Persson FMK sjua. Sjundeplaceringar för våra hemmaförare var en gångbar siffra då även Rogert Levin fick den placeringen i Veteranklassen.

Uppdaterad: 15 JUN 2015 05:20 Skribent: Ingrid Rosengren/Claes Pettersson

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info