Hoppa till sidans innehåll

Folkracetävlingar x 3, MK RAN Askersund, Laxå MK och Hallsberg MK


Officiellt pressmeddelande från Mariestads Motor Sällskap

 

Folkrace i Discovery!

 

Hallsberg hade två hemma förare med i sin tävling ”Jubileumsracet”. Tävlingen filmades av Discovery där olika motorsporter skall dokumenteras. Serien sänds under 2016. Stefan Döli Johansson Mariestads Motorsällskap ville verkligen passa på att visa upp sig i TV med två heatsegrar direkt. Tyvärr blev han sedan bryskt avtryckt i sitt tredje kvalheat i klar ledning. Detta gjorde att en klar A-final byttes till en C-final. Nu gav inte Stefan upp så lätt då tävlingen kördes med sk. ”runner up” . Efter vinns i både C- och B-finalen fanns han så med i A-final. Trots ett uruselt startspår körde Stefan till sig en meriterande bronsplats.

I skuggan av Stefans framfart körde Göran Rosengren till sig tio kvalpoäng med en mot slutet trött motor. En poängsumma som inte ledde till någon final.

 

MK Ran hade deltagarrekord på den andra deltävlingen i Tyckecupen med nästan 100 startande. Av dessa fanns två från Mariestads Motorsällskap. Far och dotter Levin.

Bäst gick det för Natalie som rattade för första gången en Volvo 745;a. Med två första placeringar och en andraplats i kvalomgången var hon tvåa in i damernas A-final. Väl där slutade hon på en hedrande tredje placering.

För pappa Rogert var det nattsvart. Med två svartflaggor i sina första heat valde han att inte köra omgång tre, för att spara bilen då han och dottern delade bil.

 

Laxå MK körde sin andra deltävling i Venacupen och fick så många anmälda att man tvingades gallra. Trots detta fick våra folkraceklubbar med hela 16 förare till start. Ingen av våra damer lyckades få ihop poäng som räckte till final. Emma Jonsson Fägre MK missade med några fjuttiga poäng juniorfinalen, Hanna Fredén fick två tekniska flagg. Natalie Levin, Johanna Fredén och Pernilla Persson hade alla tekniska problem.

Bland våra herrar var det endast Johan Fredén Mariestads MS som lyckades ta sig till en final. En slutlig sjätte plats i D-finalen för bakhjulsdrivna bilar. Närmast final för övrigt var Rogert Levin, men poängen räckte inte trots heatseger och två andraplaceringar. Även denna tävlingen förstördes av en svartflagg. För Johan Johansson, Åke Fredén samt Nicklas Färnström

I den framhjulsdrivna klassen missade Kristian Pettersson FMK D-finalen på att han hade sämre poäng i kvalheat 5 än den som kom med. Stefan Döli Johansson och Marcus Holm blandade och gav hela tävlingen. Samma gällde Emil Fröberg som missade final pga drivaxelbrott. För Göran Rosengren och Tobias Johansson var det mesta jobbigt denna tävlingen.

 

Uppdaterad: 17 AUG 2015 17:12 Skribent: Ingrid Rosengren/Claes Pettersson

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info