Hoppa till sidans innehåll

Venacupen Laxå första deltävling 9 maj


 Officiellt pressmeddelande från Mariestads Motor Sällskap

 

 

Färnström trea i Laxå.

 

Venacupen i Folkrace i Laxå, har alltid samlat ett stort startfält. Så också i år med över 100 startande. Som vanligt fanns det ett flertal av våra lokala förare med.

 

I den första av tre deltävlingar visade Niclas Färnström Fägre MK verkligen vilka folkrace talanger han besitter. I grundomgången räckte poängen till en C-final i den bakhjulsdrivna seniorklassen. Nu var inte Niclas nöjd med den finalen utan kunde genom vinst köra B-final som han av bara farten också vann. Väl i A-final körde han till sig en mycket hedrande tredjeplats.

 

I C-final körde även Åke Freden MMS och slutade där 5:a.

 

I den framhjulsdrivna klassen startade Stefan Döli Johansson, Emil Fröberg och Göran Rosengren från MMS samt Marcus Holm FMK. Bäst gick det för Marcus som slutade femma i B-finalen.

För Stefan, Emil och Göran gick det trögare, och poängen räckte inte till finalkörning. Närmast var Stefan där endast en poäng fattades för final. En svartflagg förstörde dagen för honom.

 

Damklassen representerades av två FMK damer. Bäst gick det för Hanna Fredén som slutade 4;a i A-finalen. Pernilla Persson slutade 5;a i B-finalen.

 

Fägres junior Emma Jonsson har inte kört många tävlingar, men visar redan att hon är någon att räkna med. Efter bl.a. en heatseger räckte poängen till C-final. Där hon slutade som 5:a.

Uppdaterad: 12 MAJ 2015 05:30 Skribent: Ingrid Rosengren/Claes Pettersson

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info