Hoppa till sidans innehåll

Rally 3/8 2013


Rally 3/8 2013

RS tävling Klevabacken, kul, halt och över 30 grader varmt.

Arrangör Tidaholms MK.

Från Mariestads motorsällskap ställde Matts Eriksson / Jan-Olof Pettersson upp i Appendix K

Med sin Saab V4 och i Grupp E Lars-Erik / Barbro Rydqvist i Toyota Starlet.

Resultat. Matts / Jan-Olof på 5:e plats App-K.

Lars-Erik / Barbro på 7:e plats  Grupp E

Skribent Lars-Erik Rydqvist.

 

I lördags den 3/8 var vi i Tidaholm och tävlade i Klevabacken. Det gick så där, första åket låg bakbromsarna på så hårt att bilen blev svårkörd. Det sladdade så våldsamt så det såg nog ut som om vi åkte med bakhjulsdrift- kanske publiken tyckte det var häftigt. I första böj var vi nere i diket med bakänden, i det läget gäller det att inte släppa gasen utan i stället ha sinnesnärvaro att låta framhjulen dra. Piloten höll fullt och ekipaget kom upp på vägen igen. När vi sladdat färdigt och kom ner till depån igen kunde vi konstatera att bakbromsarna var feljusterade. Det andra åket kändes bättre, bilen betedde sig som den skulle och vi tog oss upp för backen hela två sekunder snabbare!
Det tredje åket innebar att vi skulle åka det sk alternativspåret, vi kom in på alternativspåret med för hög fart vilket resulterade i att bilen ställde sig på tvären och vi var nära att fara i sidled över banmarkeringen ( i betong ) men det redde ut sig.
Efter fadäsen med alternativspåret i tredje omgången då vi tappade en till två sekunder gällde det att inte förivra sig igen. Vi tog det så nätt i ingången till alternativspåret och se det gick ju bra! Det sladdade inte ens, men det gäller ju att ha fart med sig, den fegningen resulterade i att vi fick ungefär samma tid igen. Därmed kunde vi konstatera att vi blev tvåa i B förare och femma totalt i APP K klassen.
Nu är den buckliga Saaben lagad och redo för Toveks Rallyfight i Borås på lördag den 10/8. ( Bucklan ja, den kom sig av att "någon" placerat däcktravar på vägen! Naturligtvis just där chauffören tyckte att han skulle köra!)
Vi går ut med startnummer fem, det är en specialsträcka på ca fem km, den skall köras två gånger. Ungefär mitt på sträckan är det ett område för publiken, med läktare och speaker. Lars-Erik och Barbro går ut som nittonde bil. 
/Matts och Janne

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:21 Skribent: Ingrid Rosengren

Vi sponsrar Mariestads Motorsällskap, Grevby  folkracebanan. 

 

 

Rolf Rutgersson, Haggårdens entreprenad AB

Mariestads Lackcenter AB

Bilcentrum i Mariestad AB

Töreboda Blomkrukor

Persson och söner

Thorell Motor AB

STORT TACK!

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info