Hoppa till sidans innehåll

Granatloppet 27/9


Granatloppet  27 sept 2014

Då har vi varit i Uddevalla igen och känt på gruset i Krutbacken. Det var som vanligt god uppslutning av gammelbilar, men även nyare grupp H och fyrhjulsdrivet bla.  Efter sedvanliga rutiner med anmälan och besiktning tog vi en titt på backen, den var sig ganska lik. Samma upplägg som vanligt, med andra ord inget fegande med gasen och inget onödigt duttande på bromsen. Vi hade startnummer fyra, så det var inte någon lång väntan till start.

Starten sker på asfalt, taktiken var att känna på backen i första åket som vanligt för att sedan köra fullt i de andra omgångarna som är de som räknas -trodde vi! När vi kommit i mål konstaterade vi att det var halt, men det brukar bli bättre när några bilar kört undan lösgruset. Snabbast i klassen var Alfredsson Stenungsund i en B Ascona , sedan följde Wassberg Säffle i en SAAB V4, trea efter åk ett var vi. Tillbaks i depån fick vi höra att första åket inte var ett träningsåk utan ett tävlingsåk. Det var många som liksom vi var inkörda på de gamla rutinerna och därför inte gasade max utan kände på fästet i första åket.  Det kändes lite snopet men så var det.

SS2.  Nu var det gasen i botten som gällde, det blev ett litet gassläpp i chikanen och lite för mycket sladd i målböjen, men vi tog oss upp 63 hundradelar snabbare och höll tredjeplatsen endast 8 hundradelar från andra plats.

SS3. Starten var perfekt och vid mellantiden efter chikanen var vi 19 hundradelar snabbare än Wassberg. Men i den svåra målböjen var vi lite för långsamma trots ett som det kändes perfekt spår var Wassberg 9 hundradelar före i mål och vi tog därmed tredjeplatsen. Åt Alfredsson i B Asconan var det inte mycket att göra, en modernare bil med starkare motor, kan nog vara en fördel med bakhjulsdrift i en brant backe, samt en duktig rattvridare så klart! Men i och med att vi äntligen tog oss i mål efter allt krångel som varit under säsongen kändes det som en seger.

Matts och Janne. 

 

Krutbacken 2014 trea 059

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:32 Skribent: Ingrid Rosengren/Janne och Matts

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info