Hoppa till sidans innehåll

Laxå rally


Arne och Torsten Lunds minne

Nu har vi varit i farten igen, närmare bestämt utanför Laxå. En sprint med tre sträckor. Start på folkracebanan  sedan ut på flygfältet där vi skulle runda ett antal hinder för att avsluta med en tvär och småsvår vinkel in i mål. Det var lite fuktigt efter ett lätt regn på natten så vi anade att det skulle vara halt.

SS1. Start på asfalt sedan en ganska lång vänster i nerförsbacke som på slutet nyper åt ordentligt, där var det ganska många som kanade ut och fick problem i efterföljande vänster-höger kombination. Men vi kom igenom utan större problem, men i den efterföljande långa vänsterböjen som egentligen är två svängar med en kort grusbit emellan fick vi problem. Vi kom för fort in i svängen och upptäckte att det var såphalt, bilen ställde sig på tvären och ett intensivt rattande vidtog innan vi var på rätt håll.  I mål efter flygfältet konstaterade vi att den fadäsen kostade ett par sek.

SS2. Nu viste vi att det var halt och tog det lite lugnare med följd att vi putsade tiden med två sek.

SS3. Det var lite torrare nu och vi satsade på att klå en annan V4 som vi körde mot i klassen, när vi kom i mål kändes det att det gått fort, mycket riktigt så tvålade vi till den andra V4:an, och därmed hade vi tagit revansch för missen på ettan. Vi tog en pokal med oss hem för klasseger. 

 

 

NÄSTA PROJEKT! 

078

 

082

 

083

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:32 Skribent: Ingrid Rosengren/Janne och Matts

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info