Hoppa till sidans innehåll

Rally 25/10


                                Odensvängen

Då har vi klarat av den här säsongen, sista tävlingen blev Odensvängen.  Den 25 Oktober Vid sexsnåret var det meningen att vi skulle åka, men av någon anledning strejkade väckarklockan. -Det här börjar bra, sa vi när vi kom iväg fyrtiofem minuter sena. Det regnade och hade så gjort hela natten. Men vi kom fram till besiktningen i tid. Vi fick startnummerlappar och konstaterade att det var samma siffror som på förra tävlingen men i omvänd ordning. 26 blev nu 62,det är nog ett gott tecken sa vi. Vi lastade och gav oss iväg mot starten som var en mil bort, när vi kom dit visade det sig vara på kampingplatsen vid Hjälmarens strand. Det var grusade vägar till alla depåplatser vilket var tur med tanke på regnandet! Så småningom var det vår tur att rulla iväg.  

Mot SS1. Det blev till att åka tillbaks då första sträckan låg norr Odensvi. Nu hade regnet upphört men det var ordentligt blött. Sista lampan tänds och vi far iväg, en lång höger följd av ett svagt backrön och där är den, granhäcken som vi hört talas om. –Passa er för den svängen annars hamnar ni i häcken! Vi höll innerspåret så hårt det gick, kallas visst för ”Saabsmyg”, men häcken den var långt bort och redan glömd för nu for vi in mellan två byggnader. –Höger, vrålade kartisen! Jaha då var det bara att svänga då, och det gick ju bra. Längre raka, fyrans växel sedan skymd vinkel höger följd av en lurig vänster som i utgången flankerades av en ladugårdsvägg och en bastant järnstolpe! Det gick också bra, säkert flera centimeter till godo, nu följde några backrön och luriga svängar åt alla möjliga håll. Efter en bit blev det vägbyte vinkel vänster och vägen blev betydligt bredare, dikena blev också djupare säkert två meter på sina ställen. Så dundrade vi i mål, det var en riktigt rolig sträcka.

SS2. När vi kommer fram till infarten på sträckan är det kö långt ut på vägen vi skall svänga av från, det har hänt något på sträckan. Det bli en ganska lång väntan men till slut står vi i starten på ss 2. Det är en sträcka som har använts i MSR. Det börjar med en nerförsbacke följt av en höger, sedan en lång vänster och en ännu längre höger på fyrans växel. Det går fort mot en lurig höger som är ordentligt varnad, vi håller som vanligt Saabspåret på innern, men ser att det är andra som inte har gjort det. Diket på yttern är djupt, hur de som har varit ner där och lyckats komma upp är en gåta! Några svängar senare blir det vägbyte vinkel vänster, vägen blir smalare och halare, efter några hundra meter kommer ett till vägbyte som vi kommer lite för fort in i, men på något vis vi tar oss  igenom,  tur att det inte var några större föremål i skogskanten, men det hoppade och slog en del. Så småningom kommer vi i mål, efter att ha fått beröm av funktionären för ”fin bil” åker vi mot…..

SS3.  Det är en kort men intensiv och snabb sträcka. Efter starten en vänster som öppnar, det är massor med åskådare, kul. Sedan far vi över en gårdsplan och in i skogen, det svänger lite hit och dit, riktigt luriga svängar, sedan kommer en låång vänster som är skymd vart tar vägen vägen? Men se där är den ju, nu blir det en ganska lång raka på fyrans växel, det går fort. Vi lågflyger mot ett vägbyte höger, chauffören vrider bilen åt fel håll och i rätt ögonblick släpper han gasen och får till en perfekt retursladd och kliver på gasen. Den kurvan kunde inte ens Stig B tagit snyggare! Sedan är det mål.

Nu är det serviceuppehåll. Men bilen fungerar som den skall och vi stoppar i oss lite näring i stället.

SS4 och SS5 är samma som SS1 och SS2. Skillnaden är att det är ordentligt sönderkört, men vi putsar våra sträcktider och kommer i mål med hel och lortig bil! Det blir prisutdelning och vi får med oss en liten pokal igen. Sedan blir det utdelning  på startnummer, alla har möjlighet att vinna, om de inte har åkt hem förstås!  Det var massor med fina prylar som lottades ut. En rolig tävling som vi gärna återkommer till.        

Uppdaterad: 10 NOV 2014 18:00 Skribent: Ingrid Rosengren/Janne och Matts

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info