Hoppa till sidans innehåll

Rally rapport!


Då är det dags för en liten rapport igen, liten var det ja för tävlingen blev kort för vår del! Igen! Men så här var det….

Vi åkte tidigt på morgonen, vi skulle ju till Tranåstrakten. Vi anlände vid halv tio lastade av och besiktigade, inga problem så långt. 11:24 fick vi som avgångstid från TK. Vi tuffade iväg och kom så småningom fram till SS 1.  Det var start på asfalt, längst upp på ett backkrön. Långt där framme såg vi hur bilen före oss svängde vänster in på en grusväg. Vi fick en perfekt start och drog iväg, det var nerför och farten ökade snabbt. Motorn varvade ur på fyran, det var inte mer att ge. Vägbytet in på gruset gick bra, sedan följde en rolig väg av skiftande karaktär, ibland var det tvåan och husknutar ibland urvarvning på fyran. Det kändes att körningen stämde, vi kom i mål och tyckte det gått bra, men då säger funktionären  - Det läcker vatten !  Tempmätaren står lite väl högt, vi kör åt sidan efter TK. Mycket riktigt, det rinner vatten. Det har lossnat en slang, den som bytte slangar måste ha missat att dra slangklämman korrekt. Vi får vatten och får även låna verktyg i ett hus intill. Slangen kommer på plats, vatten fylls på och det ser bra ut. Vi tutar och vinkar glatt till byborna som med stort intresse följt ”de där stollarna som kör som galningar på skogsvägarna”. ( Dom vinkade också, byborna alltså) Vi låg inom respittiden och sa att vi hinner, nu tar vi dom. Men efter någon km var det kört igen, vi stannar i nästa by, proceduren med skänkt vatten upprepas, men det rinner rakt igenom. Till slut hittar vi läckan, det är samma ställe som i Grästorp, den nya slangen har också gått sönder ? Vi får med oss några liter vatten och tar oss till depån. Ingen mening att försöka, tiden har gått ut.  När vi kontrollerar vad vi hade för tid på SS1 blir det i alla fall en bekräftelse på att det gått fort, vi ledde klassen med tre sekunder efter SS1, men säg den glädje som varar?

Vi åker till sista sträckan för att på åskådarplats studera hur de andra dårarna bär sig åt. Vi ser hur bilarna kommer ut ur skogen kanske en km bort, sedan är det en lång nerförsbacke. Vi konstaterar att det går inte fort, det går fruktansvärt fort, när de passerar oss. Flera av de värsta värstingbilarna ligger på maxfart, varvstoppet slår till hela tiden. Det borde innebära att det har gått i 180 till 200 km/tim !

Vi lastar och beger oss hemåt, tre tävlingar i rad utan att komma i mål, surt. Men motorn gick bra och nya växellådan fungerade som den skulle. Skall vi våga hoppas på att vi tar oss i mål den 27 sept i Dynamitbacken?

Hälsningar från Rallygaraget.

Uppdaterad: 26 SEP 2014 19:35 Skribent: Ingrid Rosengren/Janne och Matts

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info