Hoppa till sidans innehåll

Rally i Dalarna


Dags för en liten rapport igen.

Den här gången har vi varit i Dalarna, Nyhammar närmare bestämt. Där kördes en tävling vid namn Grangärdesprinten. Efter avklarad besiktning som för övrigt ägde rum i ett megastort växthus körde vi till startplatsen och depån. Det skulle ske en gemensam genomkörning av specialsträckan, det visade sig vara en hård och mycket snabb inledning där vägen kantades av nygrävda mycket djupa diken. Sedan blev det smalare och krokigare, för att avsluta mellan husen på en bondgård och en liten utförslöpa. Så småningom var vi tillbaka i depån. Klockan halv tolv var vi så på väg till första sträckan. De första km gick uppför och det kändes bra, blev lite grann känsla av backtävling, det gick ordentligt fort, trean och fyran mest hela tiden. Vi passerade en liten by på skogen, där stod det många åskådare och hejade och gjorde tummen upp! Det var tydligen många som uppskattade en Saab från ”den gamla goda tiden”. Vi passerade mellan husen på gården utan att riva ett enda och efter den korta nerförsbacken kom vi i mål utan att ha varit ner i ett enda dike! Det kunde med andra ord ha gått lite fortare.

SS 2. Samma väg, men nu visste vi hur den gick. Vi kom fullt på fyran och passerade ett skymt krön när vi närmade oss den lilla byn igen, nu gick det fortare och vi var på väg ner i ett dike men det gick bra. Vi förvånades åter över hur tokigt en del åskådare stod, i ytterkurva och i full färd att fota!

I en kort och brant nedförsbacke höll vi igen ordentligt (fegade !) då vi under genomkörningen lagt märke till en mycket ful och stor sten i yttern, det var det inte alla som gjort det syntes tydligt ! Några hundra meter längre fram var det ett mycket lurigt backkrön med en stor sten på yttern i den feldoserade kurvan, där stod det ett par bilar som slagit bort höger bakhjul, det var beviset för att sten är hårdare än bilar! Vi närmade oss gården där det var väldigt trångt mellan husen, vi passerade i betydligt högre tempo än förra åket och passerade mållinjen ett par sekunder snabbare än åk ett.

Vi tog tredje plats i klassen och fick med oss en fin ”buckla” samt ytterligare poäng i Km.

Det har åter blivit problem med växellådan som måste rivas, få se om vi hinner få ordning på teknikaliteterna till den 26 sep då vi är anmälda till Uddevalla och Dynamitbacken.

Hälsningar från Saabgaraget.

 

Uppdaterad: 03 OKT 2015 09:37 Skribent: Ingrid Rosengren/Matts Eriksson

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info