Hoppa till sidans innehåll

Rallytävling 1 maj 2015


 

Då har vi klarat av årets premiäråk. Vi har inte luftat Saaben sedan i oktober då vi var i trakterna av Odensbacken och snurrade runt på grusvägarna i Odensvängen. Men den första maj var det äntligen dags igen, vi åkte vid sjutiden. Det är inte så långt till Falköping och vi hade startnummer 93, vi kunde därför ta sovmorgon. Hur som haver, vi anlände till besiktningen och kom ihåg att anmäla oss innan vi ställde oss i besiktningskön. Förra året gjorde vi tvärtom! Eftersom vi behövde göra en sk A-besiktning ställde vi oss i kön för just A-besiktning. Efter avklarad besiktning åkte vi till tävlingsområdet. Där väntade Johan Brorsson från Dals MK på oss. De skulle gå ut som nr 7 och var därför redan på plats och hade ordnat med depåtält och allt. Vi lastade av och ställde i ordning våra grejor bredvid deras bil. Johan tävlar i grupp E, kör Saab 900, vi tävlar i App K -70 till -75. Vi gick sedan banan, eftersom det regnat hela natten anade vi att det skulle vara blött. Det var inte så farligt med det men däremot var det väldigt lerigt och halt. Vi insåg att det skulle vara en fördel med ett sent startnummer.
Då vi startade så sent hade vi tid att gå och titta på hur de andra rallystollarna bar sig åt. Det var som vi trodde, halt! Det snurrades hej vilt och ett antal bromsade sig av banan då det blev lerigt på betongen i de tvära kurvorna på rallycrossbanan.
Vi gick därför ut lite försiktigt på första ss, men tog ändå ledningen i klassen. Inför det andra åket bestämde vi att satsa fullt. Vi konstaterade genast att det var torrare och bättre fäste. Efter starten kommer det en lurig högersväng som är svår att pricka rätt. Den svänger först lite höger och är ngt dold, sedan blir det lite rakare några meter och så nyper det åt ordentligt! Föraren svängde lite för tidigt och fick ta om svängen men det gick hyfsat ändå. Saaben fick ge allt den hade och vi lättade lite på ett par ställen sedan kom vi till den branta backen som även i år var uppför, chauffören höll "plattan i mattan" på treans växel och vi lättade lite på krönet , vänster och höger sedan fullt på trean och fyran nerför mot rallycrossbanan. Där stämde det väldigt bra och vi for in över mållinjen med en präktig bredsladd. Det var en bil som lyckades att köra rakt över elskåpet som stog i ytterkurvan efter målgången. Nu utökade vi ledningen i klassen och tog även ledningen totalt i App, härligt.
Tredje sträckan. Nu gällde det att hålla ledningen, vi laddade så mycket det bara gick. Men som så ofta när man gör så tar man i lite för mycket, samt att banan nu var ganska sönderkörd bitvis vilket resulterade i att vi var halvvägs ut i skogen på ett par ställen. Vi fick därför en något sämre tid än andra åket. Men det räkte ändå till klasseger och totalseger i App.
Väl hemma igen blev det service för redan på lördag den nionde maj skall vi till Stenungsund. Där går vi ut som bil nr 3. Ingen sovmorgon där inte!  
Matts och Janne från Saab-garaget.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:31 Skribent: Ingrid Rosengren/Matts Eriksson/Janne Pettersson

Vi sponsrar Mariestads Motorsällskap, Grevby  folkracebanan. 

 

 

Rolf Rutgersson, Haggårdens entreprenad AB

Mariestads Lackcenter AB

Bilcentrum i Mariestad AB

Töreboda Blomkrukor

Persson och söner

Thorell Motor AB

STORT TACK!

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info