Hoppa till sidans innehåll

Totalreklamsprinten 9 maj


 !cid_AC888AEC97784D088D66ED2A1CCE9191@Hemdator
En liten rapport om läget efter senaste tävlingen. Bisittare denna gång var Peter Forsberg, ordinarie barlast Jan-Olov var förpassad till en vit bil, Volvo eller nått sånt heter den nog. Där var det Anders, klubbens förträfflige kassör som behövde en kartläsare. Vi gav oss iväg vid sextiden och kom utan problem fram till Ucklum där tävlingen var. Sedvanlig avlastning och besiktning avlöpte smärtfritt. Sedan gick vi banan som blivit lite längre i år. Vägen verkade hård och snabb, efter promenad och förarmöte var det dags för start, vi hade nummer tre. Efter en transport på några km var vi framme vid ss1.  Den första biten på sträckan var ny för i år och det var svårt att hitta rätt spår, men så fort vi kom in på den "gamla" vägen gick det bättre. Fästet visade sig vara suveränt och det gick riktigt fort. Det skrek om däcken vid inbromsningarna! Körningen stämde bra och tiden i mål gav oss femte plats totalt i appendix-k efter ss1. Trots att banan var sexhundra meter längre var tiden ungefär samma som året innan!
 
SS2. Det kändes bra, men nu var det lite mer lösgrus och tiden blev 4 tiondelar långsammare, vi klättrade till fjärde plats totalt och var etta i klassen.
 
SS3. Vi bestämde oss för att satsa på tredje platsen totalt i App. Vi gick ut så hårt vi bara kunde, flyttade fram bromspunkterna en bit till och tog vinkeln efter långa rakan helt perfekt. Men det var mer lösgrus nu och det gick lite tyngre, trots en mycket bra körning tappade vi sex hundradelar mot första åket.  Nu var spänningen stor, när resultaten från sista sträckan kom visade det sig att det var likadant för de andra i App K, de tappade också tid och vi tog tredje plats totalt i App K två hundradelar  före fyran. Vi var etta i B- förare och fick kliva högst upp på pallen, härligt. Det delades bara ut pris till ettan i resp förarklass i App K därför stog vi ensamma på "tronen".
Nu är det paus i två veckor till Götenerundan.Motorn i Saaben börjar kännas lite sliten, hoppas den håller hela säsongen. Det är meningen att det skall bli en ny maskin till nästa år.
Matts.

!cid_B3604A65E41040C89EA896E1B7377B54@Hemdator

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:32 Skribent: Ingrid Rosengren/Matts Eriksson

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info