Hoppa till sidans innehåll

Matts o Janne har varit i farten, Rally 27/8


Klevabacken  27 augusti.

Förra året tog vi en klasseger i Klevabacken, men hur skulle det gå i år?

Vid halv åtta lördag morgon styrde vi mot Tidaholm, rallysaaaben och en del sånt som är bra att ha med var lastat , ja rallysaaben var naturligtvis också bra att ha med! Vi anlände i god tid och hittade en bra plats högst upp på ”hyllan” i närheten av den plats vi hade förra året. Vi lastade av och besiktigade Saaben, efter att vi kommit tillbaks till depån kunde vi gå banan, den var som vanligt väl prepparerad men i år var det en chikan inlagd som vi inte åkte förra året. Vi viste av erfarenhet från tidigare tävlingar att det är en svår chikan där det är lätt att komma in för fort i nerförslutet med följd att man kanar långt ut i gruset.  Förra året var backen fuktig av lut och väldigt hal i en del partier men i år var det torrt och hårt, detta verkade lovande.

Vi hade ganska gott om tid innan vi skulle starta och gick bort för att titta på de andra rallystollarna när de tog sig an backen. Det visade sig att det var rejält svårt i chikanen det var en hel del bilar som var långt ut i lösgruset då de kom fort in i svängen men långsamt ut ur den samma med påföljd att tiden rann iväg.

Nu står vi på startplattan, grönt ljus och tio sekunder på oss att komma iväg. Tvåan åker i efter några meter när vi fortfarande är på asfalten sedan en tvär höger brant uppför, i utgången åker trean i sedan det full gas upp mot vänstern, en kort inbromsning och vi stryker balarna på innern, nu bär det av nerför och fyran åker i men vi är redan framme vid en liten chikan i uppförslut, det svänger vänster på asfalt, det är ingen mening att ha för bråttom där då kanar vi av asfalten, styr därför igenom, vi kommer ur svängen i Saabspår, mao snålt på innern. Nu blir det en rusch ner mot den omtalade chikanen, bromsar tidigt men vi glider ändå ut lite för långt. Sedan en lång höger som direkt går över i en mycket brant vänster uppför som i sin tur går över i en brant höger som är asfalterad. En snabb vänster nerför följd av ett krön, efter krönet hård inbromsning på grusig asfalt där det gäller att komma i rätt läge för en lång vänster som i utgången blir en brant uppförsbacke, på toppen en skymd höger som är lite feldoserad i utgången, nu är det rakt och svagt uppför, vi närmar oss den sista svängen som är en ganska svår höger sedan mål.

Efter tre åk där vi putsar tiden med 0,8 sekunder kommer vi trea i klassen, det gick med andra ord för sakta. Men vi var nöjda ändå, bilen hel och en rolig dag med sol och hård blåst gjorde att vi sov gott på kvällen.   

Uppdaterad: 05 DEC 2016 20:51 Skribent: Ingrid Rosengren
Epost: Adressen Gömd

Vi sponsrar Mariestads Motorsällskap, Grevby  folkracebanan. 

 

 

Rolf Rutgersson, Haggårdens entreprenad AB

Mariestads Lackcenter AB

Bilcentrum i Mariestad AB

Töreboda Blomkrukor

Persson och söner

Thorell Motor AB

STORT TACK!

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info