Hoppa till sidans innehåll

Matts o Janne har varit i farten, Rally 6 augusti


En liten rapport om våra förehavanden i Ludvikarushen den 6 augusti.

Vi skulle gå ut som bil 25, det var totalt drygt 60 startande. Vi anlände i god tid till depå och service- området. Efter att vi ställt i ordning i depån tråcklade vi in oss i Saaben för att åka till besiktningen som var ett par km bort. Där var full aktivitet. Så småningom blev det vår tur, bilen var i ordning och vi fick skriva under besiktningsprotokollet. När vi var tillbaks i depån och trasslat oss ut ur Saaben ser vi en Amazon som rullar in på området. Vi tittar en gång till, jo vi har sett rätt, det är äkta paret Jägerström som kommer. De har efteranmält sig när de fick se att vi skulle tävla. Till saken hör att de kommer från Stenungsund, de har närmare 40 mil enkel resa. Vi måste så klart gå bort och prata med dem. Lasse J säger halvt på skämt- Vi efteranmälde oss, måste ju åka hit för att försöka klå er!

(De har en fin Amazon som de tävlar med i grupp H C förare, de vet ju att de är lika chanslösa i den konkurensen som vi är, de andra har ju betydligt starkare och modernare bilar. Eftersom arrangören inte har någon klass för gammelbilar (App K) så blir vi tvungna att tampas med övermakten i grupp H. Men i och med deras Amazon har det i alla fall kommit ett ekipage som är lite mer likvärdigt vår gammelsaab.)

-Nu blir det strid på kniven säger vi och skrattar.

Sträckan vi skall köra är först uppför, bitvis ganska brant sedan blir det nerför i ett lagom lut, sträckan är ca 3,3 km och skall köras tre gånger.   Starten sker i en liten by som heter Kåsen. Omedelbart efter starten är det ett backrön följt av en skarp höger i uppförsbacke. Sedan svänger det än hit och än dit, det är inte rakt någonstans. Vi kommer så småningom till en vänster uppför följd av nästan rakt förbi ett hus och en höger över krön, sedan bär det av nedför. Det är gott om åskådare på skogen som vinkar, filmar och fotar eller bara tittar lyssnar och njuter. Efter drygt tre km är vi i mål, det är ganska brant och lösgrus, vi får ett kast vid målgång och är på väg ut i skogen, åskådaren som stod en bit upp i skogen och trodde sig vara säker tar några raska kliv bakåt.

  När vi är tillbaks i depån ser vi att vi har slagit Jägerström med tre sekunder. Vi har även lyckats slå en av de modernare grupp H bilarna i B förare och är därmed näst sist i klassen, vi har inte räknat med annat och känner oss nöjda.

Efter sträcka två har vi utökat försprånget till Jägerström med ytterligare några sekunder, när vi kommer i mål är chauffören fullständigt genomblöt av svett. Det är varmt som i en bakugn i bilen och det är dessutom glödhett ute.

Sträcka tre går också bra och vi klår Jägerström med tio sek totalt, vi kommer näst sist i B förare grupp H, men vi är nöjda ändå. Det var nog bland det krokigaste vi har varit med om i tävlingssammanhang,   vilken rolig väg! Sedan är det till att packa ihop och fara hemåt. Närmast på agendan står Tidaholm och Klevabacken 27 augusti. Där är vi anmälda i App K.

Matts och Janne.

Uppdaterad: 05 DEC 2016 20:57 Skribent: Ingrid Rosengren
Epost: Adressen Gömd

Vi sponsrar Mariestads Motorsällskap, Grevby  folkracebanan. 

 

 

Rolf Rutgersson, Haggårdens entreprenad AB

Mariestads Lackcenter AB

Bilcentrum i Mariestad AB

Töreboda Blomkrukor

Persson och söner

Thorell Motor AB

STORT TACK!

Postadress:
Mariestads MS - Bilsport
Olle Gustavsson, Äskekärr Kyrkbacken 9
54295 Mariestad

Besöksadress:
Södra vägen 76 (ingång från baksidan)
54244 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050112101
Fax: 050112101
E-post: This is a mailto link

Se all info