Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Mariestads Ridklubb är en till Svenska Ridsportförbundet ansluten ideell förening öppen för alla och med syfte att främja ridsporten. Föreningen grundades redan 1971, och finns sedan 1986 på nuvarande adress Brunnsberg i Ullervad, några kilometer öster om Mariestad. På anläggningen finns två ridhus, tre stallar (med totalt 41 platser), två stora ridbanor samt drygt 8 kilometer ridvägar. Markarealen är ca 60 hektar, och den rymmer även en fälttävlansbana där bl.a ponny-SM hölls 2006. För drift och skötsel av anläggningen ansvarar Anläggningskommittén tillsammans med den anställda personalen.

Klubben har ca 350 medlemmar, varav närmare 200 elever som rider på ridskolan. I samarbete med Vadsbogymnasiet bedrivs ridundervisning under ämnet "Specialidrott".

    *
Förutom en bred ridskoleverksamhet anordnas även tävlingar i dressyr, hoppning och fälttävlan. Läs mer på respektive grens egen sida.
    *
Handikappsektionen är en stödfunktion till ridskolan som ska främja och vidareutveckla verksamheten för ryttare med olika former av handikapp.
    *
Ungdomssektionen har egen verksamhet, ofta i nära samarbete med ridskolan eller tävlingskommittéerna. Ungdomssektionen har dessutom egen styrelse med egen kassaförvaltning.
    *
Sponsorkommittén och Webmaster fungerar som stödfunktioner till samtliga verksamhetsområden.

Varje år anordnas ett antal aktiviteter; kurser, clinics mm. Förutom arrangemang i klubbens egen regi hyrs anläggningen även ut till hundklubbar, förbundsorganisationer etc.

För mer information relaterat till föreningen, se de underliggande menyer i vänsterkanten av sidan för kontaktuppgifter, medlemsavgifter, stadgar osv.

Uppdaterad: 21 DEC 2014 22:58 Skribent: Magnus Johansson
 

 

Gilla oss på Facebook!
fb-logotype

 

Antal besökare sedan
2010-04-30:

 

Postadress:
Mariestads RK - Ridsport
Fors Brunnsberg 2
54293 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050135535
E-post: This is a mailto link

Se all info