Hoppa till sidans innehåll

Styrelseinformation april

2017-05-12 12:16
Här kommer en sammanfattning och reflektion över april månads verksamhet.
  • Uppdaterad: 2017-05-12 12:16

Så har verksamheten vid Mariestads Ridklubb rullat vidare in i april månad och trots det snöblandade blask som i skrivande stund faller från himlen börjar våren göra sig påmind.

Med anledning av detta planerar styrelsen och anläggningskommittén att anordna en arbetsdag för medlemmar lördagen den 20 maj med start kl. 10.00 tillsammans med styrelse och anläggningskommitté. Närmare information om detta kommer i en separat skrivelse när styrelsen och anläggningskommittén jobbat fram förslag på arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vi hoppas som alltid på en god uppslutning och hjälp under dagen så att vi kan göra en ordentlig vårstädning på vår fina anläggning. Naturligtvis kommer klubben att bjuda på förtäring under dagen!

De senaste veckorna har styrelsen haft stora huvudbryderier med anledning av våra underlag i ridhusen. Inför hopptävlingarna i mars preparerades underlaget i stora ridhuset med ny sand, vilket under tävlingen såg lovande ut. Tyvärr har underlaget sedan dess försämrats, trots en mängd åtgärder från klubbens sida. Ordföranden Jan Mattsson och suppleant Sven Andrae har lagt ner ett stort arbete på att bygga en ny bevattningstank som ska sprida vattnet bättre över banan och harven har byggts om för att ge ett jämnare resultat. Det filas även på en ny sladd för att kunna jämna till det översta lagret och det har även körts med ringvält för att packa ihop underlaget. Än så länge har åtgärderna dock gått bet, varför klubben håller fortsatt kontakt med den anlitade underlagsexperten för att få ytterligare förslag på åtgärder och skötselråd.

Ovanpå problemen med stora ridhuset ligger att underlaget i lilla ridhuset fortsatt är i behov av att bytas ut i sin helhet. Tyvärr går det inte komma ifrån att ekonomin i mångt och mycket styr hur snart ett sådant projekt kan påbörjas, men styrelsen arbetar på flera fronter för att hitta en lösning. En ny dörr som synes ha öppnat lite på glänt är hos SISU Idrottsutbildarna, och det förs diskussioner med dem om möjlig hjälp till projektet.

För att avsluta nyhetsbrevet med lite positiva nyheter ska det sägas att vi ser en försiktig ökning av antalet elever på ridskolan, och vår ungdomsverksamhet utvecklas framåt med ett gäng drivna skötare. Ungdomssektionen är aktiv och visar framfötterna genom att under april månad ha anordnat dels en resa till Bodaborg och dels en uppsutten äggjakt på anläggningen lagom till påskhelgen. Ungdomsverksamheten är viktig för klubbens nutid och framtid och det är väldigt kul att den är på uppsving!

Väl mött!

/Styrelsen

Skribent: Magnus Johansson
Epost: This is a mailto link

Vädret i Mariestad just nu

klart.se

 
 
 
 Externa RSS-feeds mm:
  

 
 

 

Gilla oss på Facebook!
fb-logotype

 

Antal besökare sedan
2010-04-30:

 

Postadress:
Mariestads RK - Ridsport
Fors Brunnsberg 2
54293 Mariestad

Kontakt:
Tel: 0501-35535
E-post: This is a mailto link

Se all info