Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte med skifte av Ordförande

02 MAR 2018 08:09
Den 18:e februari hölls föreningens Årsmöte i nya Cafeterian. Efter många år på ordförandeposten lämnade Jan Mattsson klubban vidare.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2018 08:09

Jan, eller Janne som de flesta känner honom som, har varit aktiv i klubben i många år och har större delen av denna tid även haft en plats i styrelsen. De sista 10-talet år som ordförande.

Ryttarkarriären inleddes någon gång i mitten av 80-talet som elev för dåvarande instruktören Ylva Schultz. Enligt egen utsago har Mattsson tre ridborgarmärken i samlingen, men därefter är det oklart hur karriären egentligen utvecklade sig inom ridningen. Däremot engagerade sig Janne i anläggningsfrågor och kan lägga många bygg- och renoveringsprojekt till sitt "MRK-CV".

Ett urval är nybyggnationen av stora ridhuset, anläggning av flera uteridbanor, skapandet av ridslingor runt våra marker, till- och ombyggnad av i princip anläggningens alla stallar samt vårt klubbhus som idag har blivit teorisal och moderniserat personalutrymme. Ett annat projekt han brunnit för är att tillsammans med fälttävlanskommittén under många år byggt upp och vidareutvecklat vår terrängbana där ett flertal tävlingar hållits, bl.a. ponny-SM 2006. Det senast färdigställda projektet, och kanske ett av de största och tyngsta, är nybyggnationen av cafeterian med kök, läktare och omklädningsrum i anslutning till stora ridhuset.

Med ett tidigare engagemang som kommunpolitiker har Janne haft många goda kontaktytor hos såväl politiker som tjänstemän i Mariestad vilket har gett ett gott samarbete samt hjälpt oss få fördelaktiga avtal mm.

Janne kommer inte lämna verksamheten helt, utan blir fortsatt en viktig stödresurs till bl.a. fälttävlanskommittén men lämnar nu över ordförandeposten till Camilla Hallberg som suttit som vice ordförande den senaste tiden.

Foton av Anna-Karin Beiron från avtackningen på Årsmötet.

Skribent: Magnus Johansson
Epost: This is a mailto link

Vädret i Mariestad just nu

klart.se

 
 
 
 Externa RSS-feeds mm:
  

 
 

 

Gilla oss på Facebook!
fb-logotype

 

Antal besökare sedan
2010-04-30:

 

Postadress:
Mariestads RK - Ridsport
Fors Brunnsberg 2
54293 Mariestad

Kontakt:
Tel: 0501-35535
E-post: This is a mailto link

Se all info