Hoppa till sidans innehåll

Informationsbrev från Ridskolan

16 NOV 2015 13:29
Här kommer ett informationsbrev från Ridskolans personal med fokus på hästarna och deras utveckling och status men även på verksamheten i allmänhet.
  • Skapad: 16 NOV 2015 13:29

Hästarna:

Vi har fortsatt vårt samarbete med Torunn Mehammer, veterinär & Charlotta Lindgren, Equiterapeut från Husaby Hästklinik. Nu senast fick Quinn, Wille & Pricken kiropraktisk behandling. Vi ser att detta hjälper hästarna otroligt mycket, Pricken kan nu lyfta bakhovarna igen =) Låsningarna han hade har gjort att han fått ont när han lyft benet. Det kan sitta kvar i huvudet/smärtminet ett tag, men vi tränar så ofta vi kan för att han skall förstå att det är okej nu.  Har ni frågor/synpunkter gällande hästarna, så ta det direkt med din/en instruktör!

 

Rockan har nu fått en välförtjänt pension. Det är en av våra vuxna elever som köper honom, vilket känns bra. Rhonda ligger det fortfarande i planerna på att sälja, men exakt när är inte bestämt. Clapton är halt, han har en rejäl hovböld som gått högt upp och har boxvila ca en vecka, därefter kollas han av hovslagaren. Han kommer därefter sättas igång. Ny ponny: Chic, är under utbildning och kommer fasas in i verksamheten successivt under höst och vårterminen. När han kan gå fullt så kan det vara läge att sälja Rhonda. Ny häst: Quinn, går med i verksamheten och har fungerat mycket bra. Ronja & Viktor har nu kommit igång efter sina behandlingar och går nu ett pass/dag och kommer snart kunna gå som vanligt. De kommer dock inte gå de hårdaste passen, med hänsyn till deras fysiska förutsättningar.

 

Biggen har varit på klinik och fick samtidigt kiropraktik. Det som hittades var pålagringar i SI-led & bäcken, vilket har gjort att han har ställt upp som om han skall kissa, då den positionen kan avlasta. Hade även en hel del låsningar. Låsningen i käken kan vara en förklaring till att tränsningen inte är så uppskattad. Kan, precis som med Prickens bakben, ta tid innan de förstår att problemet är åtgärdat. Han har varit mkt bättre efter detta och får nu bara gå med små barn. Gullemann är tillbaka och rids av personal i perioder, för vidareutbildning. Med honom i år kom Ekwador som är en stor stabil kille som fungerar mycket bra. Toby är under igångsättning och kommer inom några veckor börja gå lätta lektioner, en gång var/varannan dag.

 

Om du har frågor, synpunkter eller önskemål gällande hästar, lektioner etc. vänligen tala med din/er/en instruktör direkt! Vi uppskattar rak kommunikation och om ni tar det direkt med oss har vi större chans att ge svar, diskutera, förklara och även reda ut eventuella missförstånd =)

 

Ny betalningsperiod började vecka 43, inbetalningskort har delats ut. Om du varit borta så finns betalningsuppgifter både i stallet och på hemsidan, alernativt be om ett inbetalningskort. VIKTGT att ni betalar så fort som möjligt!

 

Då vi är en relativt liten ridskola (räknat på antal uppsittningar/vecka) så måste vi, för att få bra och hållbar ekonomi, prioritera och i vissa lägen acceptera att vi inte kan genomföra vissa saker pga. ekonomin. Där försöker vi lösa det med ideella krafter, under förutsättning att det finns vilja/intresse att hjälpa till.

  • Alla vet att det kostar mycket att ha en häst, vi har just nu 17 st! Vi måste minska antalet och de hästar/ponnyer vi har måste kunna gå alla typer av lektioner, barn/vuxen, rutinerat som orutinerat för att ridskolan skall gå runt. Därav har vi inte möjlighet att ha 10 ponnyer och 10 hästar. Hästarna är då mer användbara, då de kan gå med både med barn och vuxna.
  • Vi har ett skötarsystem som innebär att de är i stallet specifika dagar, på eftermiddagarna och är behjälpliga. De har dock fler uppgifter såsom att sköta om sin sköthäst och hålla ordning i stallet. En ide är att göra en insamling för att kunna trycka upp tröjor eller kepsar, så ni tydligt kan se vilka ni kan fråga? =)

 

Har ni andra förslag eller idéer, maila gärna This is a mailto link eller skriv en lapp och lägg i vita brevlådan, utanför kontoret. Observera att det kan ta tid innan vi kan genomföra vissa saker, men vi jobbar så fort vi kan och har en ständig strävan att bli bättre! =)

 

Kurser för jul och sommaren 2016 är klart och sitter uppe i stallet och kommer även finnas på hemsidan. Bra julklappar =)

 

Vi ser fram emot fortsatt positiv utveckling!

Mvh Instruktörerna

Skribent: Magnus Johansson
Epost: This is a mailto link

Vädret i Mariestad just nu

klart.se

 
 
 
 
 

 

Gilla oss på Facebook!
fb-logotype

 

Antal besökare sedan
2010-04-30:

 

Postadress:
Mariestads RK - Ridsport
Fors Brunnsberg 2
54293 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050135535
E-post: This is a mailto link

Se all info