Hoppa till sidans innehåll

Skötare


Våra skötare är ett värdefullt gäng som hjälper till i stallet, både med att sköta hästarna men även med att bistå andra elever.

Att vara skötare:
Är man skötare på Mariestads Ridklubb får man utbildning i hur det är att sköta ett stall. Här lär man sig allt om vad det innebär att ha egen häst, stallskötsel, hantering av hästen på ett säkert sätt, ta hand om sjuka eller skadade hästar. Ridning ingår och det är en bra grund att ha om man vill gå naturbruksgymnasium eller att i framtiden ha hästar som hobby.

Skötarna har stallet gemensamt med en personal var femte helg och rider var tredje vecka. De har även en sköthäst som de pysslar med extra på veckorna och finns behjälplig i stallet en dag i veckan för andra elever.

Vi har en eller två gånger per termin en skötardag.

Är du intresserad av att bli skötare kontakta Linda Agmell på 0501-35535 eller mail This is a mailto link

 


Matilda Gardelach


Matilda Nejonbäck

 


 Eira Alvring

 


 

Tilde Waldeck

Jag heter Tilde och är 15 år gammal. Min sköthäst (och foderhäst) heter Chic och han är enligt mig världens bästa ponny. Jag blev skötare eftersom jag ville lära mig mer om hästar utöver ridningen. Det bästa med att vara skötare är att man lär känna många nya vänner. 


 Magdalena Wallh

Jag heter Magdalena Wallh och är 13 år gammal. Min sköthäst (och fodervärdshäst) heter Ambra och jag tycker hon är helt underbar. Under den tiden jag har varit skötare har jag lärt mig så mycket mer! En av de bästa sakerna med att vara skötare enligt mig är att man lär känna nya vänner. 


 Louise Eriksson 

 

 

Uppdaterad: 11 AUG 2018 16:15 Skribent: Magnus Johansson
Epost: This is a mailto link

Vädret i Mariestad just nu

klart.se

 
 
 
 Externa RSS-feeds mm:
  

 
 

 

Gilla oss på Facebook!
fb-logotype

 

Antal besökare sedan
2010-04-30:

 

Postadress:
Mariestads RK - Ridsport
Fors Brunnsberg 2
54293 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050135535
E-post: This is a mailto link

Se all info