Hoppa till sidans innehåll

Vad gör DF-seglarna?

28 SEP 2016 17:33
Vad är det som pågår i hamnen när de flesta har tagit upp sina båtar?
  • Uppdaterad: 28 SEP 2016 18:26

Ja, då börjar "den största entypsklassen"? i Mariestad att vakna till liv.....

Denna klass heter Dragon Force 65, inte att förknippa med storlek i fot som man normalt benämner segelbåtar med. Denna båt är inte särskild stor, det behövs inga kranar för sjösättning och upptagning.

 

 Vi är ett "gäng" som har börjat att segla dessa radiostyrda segelbåtar, jag tror att vi är ca 20-25 stycken som har köpt båtmodellen och aktiviteten ökar efter hand. Dessa båtar är inte särskilt dyra ca 1500 kr vid inköp och sedan finns uppgraderingsmöjligheter genom andra segel m m. Ett segelställ kostar ca 450 kr ( vad kostar segelställ till en 30 fot segelbåt ? ).

Vi har anordnat ett öppet klubbmästerskap under hösten 2015 som genomfördes mycket förnämligt med stort intresse från DF 65 förbundet.

Jag har tror jag aldrig sett så stor publik vid en segeltävling ( möjligen Laxhall vid Torsö Runt ).

Vi anordnar spontana "interna tävlingar" ( skall läsas som träning ) genom sms-kedja, de som kan och vill kommer.

Vid dessa träningar är stämningen mellan oss som seglare hög...och det har inneburit många nya vänner.

 

Här står vi ju tillsammans och kan utbyta erfarenheter direkt under seglingen, man lär sig väldigt mycket, dels om segeltrim och regler vid kappseglingar som man har stor nytta av även vid segling med "stor båt". Det kan tyckas att det inte går att jämföra dessa riggar med stora båtar men principer för exempelvis sagg i förstag, buk i segel, tvist i dels fock och storsegel kan säkert överföras.

 Dessutom som jag beskrev ovan är det väldigt nyttigt att lära sig regler vid kappsegling, här har jag lärt mig mycket.

Hur skall detta gå?.....se nedan bild serie...

 

Vem har företräde?......Vem skall väja?....

 

 Aj Aj......SWE 157....Bara glada miner....ingen skada på varken besättning eller båt...för säkerhets skull är fören "gummibeklädd".

Vi som håller på med denna sysselsättning är både "gubbar och gummor", ålder mellan 10-80 år och det började med, tror jag, M Collberg och A Blom besök vid båtmässen 2015 där intresset startade. Sedan har det blivit ringar på vattnet som idag är ca 20-25 stycken aktiva seglare.

Gå gärna in på df 65 förbundets hemsida, här finns mer om denna klass, sök på df 65. Här finns information var man kan köpa dessa båtar och med mycke mera information. Teknikmagasinet är en av försäljningsställena och en liten rolig händelse är att Teknikmagasinet i Skövde ( närmaste försäljare ) frågar när någon köper denna båt, är du från Mariestad? Teknikmagasinet har blivit den butik som säljer mest båtar i Sverige på senare tid.

 

Efter genomförandet av höstens öppna klubbmästerskap har förbundet velat genomföra "inofficiellt öppet svenskt mästerskap" under 2016 i Mariestad, planering pågår, inget är fastställt än, när detta skrivs, men det finns förhoppning att det genomförs i oktober 2016.

Är du/ ni intresserad att börja segla df 65 hör av er till mig.....eller någon annan i det så kallade "gänget"...så hjälper vi till med att börja segla dessa mycket trevliga segelbåtar.

 

Tack för ordet

Jan-Olof Carlsson

SWE 399

070-207 66 86

Skribent: Tony Söderberg
Epost: Adressen Gömd

Dags att planera för Torsö Runt den 31 augusti.

Läs mer här!

 

Vi behöver din epost

 

SSF_SEGLARSKOLA_logga 

 

svenska_sjo_banner_300x250

Postadress:
Mariestads SK - Segling
Conny Löfstrand, Hemmingstorp 543
54292 Mariestad

Besöksadress:
Hamngatan 55
54230 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050119751
E-post: This is a mailto link

Se all info