Hoppa till sidans innehåll

Sommarseglarskola 2019


Nu är sommarseglarskolan 2019 planerad och blir 30:de maj till 2:a juni alltså                 Kristi Himmelfärds helgen, vilket då kanske mer kan kallas en "vårseglarskola".
(Dock inte helt uterslutet att det även blir en mindre variant av seglarskolan i sommar.)

 Söktrycket har varit högt och enbart ett fåtal platser finns kvar så passa på då det är först till kvarn som gäller. Det är även det höga söktrycket som gjort att informationen kommer så pass sent inpå seglarskolan. Sommarseglarskola är både för nybörjare och fortsättare, barn som vuxna.

Nytt för i år är att några ledare och instruktörer ger möjligheten under lördag och söndag, om intresse finns, att segla större kölbåtar i 8 metersklassen. Dessa är dock privatbåtar vilket medför att kaptenens eller instruktörens/ledarens ord är lag ☺. Dessa båtar ger färdigheter utöver vanliga sommarseglarskolan i tilläggning med motor, mer navigeringskunskap, bra att tänka på vid familjesegling samt förtöjning och natthamnar.

Lär dig segla 2019

Mariestads segelklubb (MSK) erbjuder nybörjare och fortsättare från tidigare år möjlighet att lära sig segla eller utvecklas vidare. Vi är en av Svenska Seglarförbundets certifierade seglarskolor, för allmän info om certifierade seglarskolor https://www.svensksegling.se/lardigsegla/OmSSFSeglarskola/ .

Vi har ledare och utbildade instruktörer som har stor erfarenhet av segling.

Finns det några krav för att delta?

Rekommenderad lägsta ålder är sex år. Simkunnighet på minst 200 meter är dock ett krav. Även att flytväst alltid bärs på sjön och på bryggan. Vi ställer däremot inga krav på förkunskaper. Kurserna är öppna för både barn och vuxna.

 MSK:s båtar

Vi har tillgång till 8 st optimistjollar, 2 st C55or samt en 606a. Optimistjollen seglar man ensam, upp till cirka 13 års ålder. C55an är en öppen kölbåt på 5,5 meter för upp till 5 personer, flitigt använd i seglarskolor runt om i Sverige.
Utöver detta finns 606an, som är något större än en C55a.

 Antal platser

Baserat på antal tillgängliga båtar och instruktörer har vi begränsat antalet deltagare till 8 i optimistgruppen (ålder ca 6-13 år) och ca 10 personer i C55/606-gruppen
(vuxna, såklart både kvinnor och män, och ungdomar från 13 år).

 Schema sommarseglarskola 30:de maj - 2:a juni

 Kvällsträff onsdag 29/5 18:00 – 19:00, kort info och uppstart

 Torsdag 30/5 – lördag 1/6 10:00 – 16:00

 Söndag 2/6 09:00 – 15:00

Natten mellan lördag 1/6 och söndag 2/6 kan det eventuellt finnas möjlighet att sova över på MSK:s anläggning (Skeberga) på Torsö där även en trevlig grillkväll isåfall kommer att anordnas.
Grillmat och dryck ingår i kursavgiften. Eventuell specialkost medtages själv.
Vid intresse mejla Krister Ringblom på e-mail This is a mailto link .

 Vad kostar det att delta i sommarseglarskolan?

Sommarseglarskolan kostar 1500 kr för barn respektive 2500 kr för vuxna.
I avgiften ingår lån av båt under alla dagarna, samt följebåtar och förtäring under eventuell grillkväll.

OM DU INTE ÄR MEDLEM I KLUBBEN MÅSTE DU BETALA IN MEDLEMSAVGIFTEN SAMTIDIGT SOM DU BETALAR KURSAVGIFTEN!

 Anmälan

Anmälan görs till Krister Ringblom på e-mail This is a mailto link .

Anmälan ska innehålla namn, ålder samt till vilken grupp anmälan gäller.
Därutöver mobilnummer och e-mail (för omyndig till vårdnadshavaren).

Om det fortfarande finns plats kvar skickas inom kort en betalningsanvisning.
Anmälan är bindande.

 Deltagande och PUL

Genom att anmäla och betala godkänner ni att vi använder uppgifterna i vårt register enligt personuppgiftslagen (PUL) samt kan komma publicera bilder på hemsida och sociala medier. Om någon inte vill detta så säg till.

 Seglarintyg

Vi kommer erbjuda deltagarna att avlägga seglarintyg efter fullgjord kurs. Kostnaden för provet är 300 kronor. Läs mer om seglarintyg på NFB:s hemsida http://www.batlivsutbildning.se/seglarintyg/ . Lägg till det i anmälan.

 Vad ska tas med till seglarskolan?

Lunchpaket, vattenflaska, flytväst, torra kläder för ombyte, keps, solglasögon, solkräm vid behov, regnkläder och stövlar vid behov. Om ni eventuellt har torrdräkt/våtdräkt så tag med den eftersom vattnet ännu är kallt. Tag självklart med ett glatt humör!
För seglingen krävs inga avancerade kläder. Oömt och eventuellt vattentåligt är allt som krävs.

Har du frågor kring seglarskolan är du välkommen att kontakta oss via e-mail This is a mailto link eller via telefon 0738-097734 (Rikard Eklund). Du kan också gå in på MSK:s (http://idrottonline.se/MariestadsSK-Segling) hemsida samt i Facebookgruppen MSK Jolle.

 Förutsättningar

Vid dåligt väder, dvs prognos på vindbyar över ca 10m/s kommer seglingar troligen inte att ske. Enskilda dagar eller kursen som helhet flyttas då till annat tillfälle i samråd med deltagarna. Kursavgiften återbetalas då till de som inte kan delta vid nästa kurstillfälle.

Vi reserverar oss för felskrivningar. 

Hjärtligt välkomna hälsar MSK-Jollekommitten!

Uppdaterad: 08 JUL 2018 11:07

Torsö Runt 2020.

Läs mer här!

 

Vi behöver din epost

 

SSF_SEGLARSKOLA_logga 

 

svenska_sjo_banner_300x250

Postadress:
Mariestads SK - Segling
Conny Löfstrand, Hemmingstorp 543
54292 Mariestad

Besöksadress:
Hamngatan 55
54230 Mariestad

Kontakt:
Tel: 050119751
E-post: This is a mailto link

Se all info