Hoppa till sidans innehåll

Börja Skjuta


Markaryds Sportskytteklubb är en ideel förening som utövar pistolskytte på den egna 25meters skjutanläggningen med 20 skjutplatser, skjutvallen är försedd med AK4-grus och tavelstället är försett med regnskydd för att spara papptavlorna. Hela skjuthallen är isolerad med träullit.

Klubben är aktiv inom precisionsskjutning, fältskjutning, snabbskjutning och PPC.

Klubben är ansluten till Svenska Pistolskytteförbundet, Svenska Skyttesportförbundet och ingår i Kronobergs läns pistolskyttekrets.

Svenska Pistolskytteförbundet har många olika discipliner på sitt program. Som medlem väljer Du vilken eller vilka
grenar Du vill ägna dig åt. Du väljer också ambitionsnivå. Vare sig Du har som mål att bli svensk mästare eller vill skjuta
pistol en gång i veckan med kompisarna i klubben är Du lika välkommen och lika värdefull för klubben och Förbundet.

Pistolskytte är en rolig och spännande sport som lämpar sig lika bra för killar som tjejer. Det kan utövas  av alla från mycket unga år till långt upp i åldrarna. Blandningen av åldrar gör inte minst den sociala samvaron i klubben extra stimulerande. Klubben vill i första hand befrämja tävlingsverksamhet och i andra hand befrämja träningsverksamhet. Vår verksamhet innehåller bl.a. precisionskjutning där skjuttiden är generöst tilltagen och många är det som säger att den här formen är rena terapin för en stressad själ. Nästa område som vi utövar är fältskjutning, och gillar man frisk luft och natursköna promenader, överraskningar och vill veta vad som finns bakom nästa krön  är detta något som är populärt, allt inom skjutbanans område

Klubben tränar varje onsdag och lördag och då mest med .22 vapen, både pistol och revolver. Övriga kalibrar som det tränas med på klubben är .32, .38, 9mm, .357 samt .44 men det är ganska sporadiskt med grövre kalibrar och dessutom är det medlemmar med eget vapen och licens ( se skjutprogrammet).

Uppdaterad: 04 JAN 2021 09:55 Skribent: Ulrik Ståhl

Sponsorer 

 

  

 

-------------------------------------------

 Förbund

Postadress:
Markaryds SpSK - Skyttesport
Ulrik Ståhl, Oshult 3014
28591 Markaryd

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ulrikstahl@hotmail.c...

Se all info