Hoppa till sidans innehåll

DM-SPRINT OCH SPRINTSTAFETT I HALLAND 2021

28 SEP 2021 16:38
  • Skapad: 28 SEP 2021 16:38

DM-tävlingarna fortsätter såhär i september och ofta finns Markbygden representerade runt om i landet. Så var också fallet i Träslövsläge där 6 markbygdare + 2 i hejarklack var på plats för DM-sprinten samt sprintstafetten i lördags. Först individuell sprint på förmiddagen, sedan efter lunch var det dags för stafett i sprint. Längtan efter snabba resultat var stor, och såhär gick det:

I D10-klassen sprang Judith Granat och det började lite trevande men sedan gick det undan, hon sprang på snabbt och vann ett flertal sträckor för att komma i mål på en andra plats utav 9 löpare, endast 37 sekunder bakom 1:an. Även brodern Einar Granat gör det också mycket bra i H12. Han lyckas med ett mycket stabilt lopp och slutar på 9:e plats utav 22 löpare. Håkan Andersson som sprang i H65 blev delad 7:a av 11 löpare, med likaså ett bra lopp. Tyvärr gick det inte riktigt lika bra för Martin Granat som hoppade över en kontroll och blev därför ej godkänd i Medelsvår 2,3km.

Det var alla Markbygdare som sprang på förmiddagen. Efter lunch väntades förstärkning då stafetten skulle avgöras. Markbygden hade då två lag på startlinjen, ett DH12-lag och ett propagandalag. Först fokus på DH12-laget där Einar och Judith Granat sprang. Två sträckor var, Einar tog första och tredje och Judith tog andra och fjärde.

På första sträckan står nu Einar Granat på startlinjen. Starten gick och det började bra för Einar. Han lyckas hålla ihop loppet och lyckades undvika att bomma. Einar springer i mål på 4:e plats och växlar ut till Judith. För Judith gick det väldigt snabbt, trots en mindre bom så löper hon in på täten och kom in till växling som 3:e lag. Ut gick Einar igen på sin sista sträcka, även här gick det stabilt och Einar kom in till växling med en bibehållen placering. Judith Granat ska nu ut på sistasträckan för att jaga pallplats. Det skulle gå snabbt men tyvärr inte helt fläckfritt, en liten bom ställer återigen till det och några placeringar tappades. Judith Granat kommer tillslut i mål på 5:e plats utav 12 lag. En grym insats av de både alldeles oavsett!

I propagandalaget ställde vi upp med Håkan Andersson på förstasträckan, Marita Larsson på andra sträckan, Martin Granat på tredjesträckan och Marcus Ragnarsson på sistasträckan. På startlinjen stod nu Håkan A för att springa iväg. Starten gick och Andersson sprang iväg. I början på banan fick vi tyvärr bevittna en bom, men inget som stör oss och Andersson kommer in till växling som 9:e lag. Ut på andra sträckan sprang Marita Larsson, som under banan gör det bra men vi tappar ytterligare en placering ner till 10:a. På tredje sträckan växlade Martin Granat ut, som även han gör det bra även om tröttheten kryper sig på. In inför den sista sträckan växlar Granat in som 11:e lag. Ut på sistasträckan skulle nu Marcus Ragnarsson växla ut, här gick det snabbt och bomfritt. Som med en sträckplacering som 4:a, dock inte lyckas ta laget uppåt i resultatlistan. Propagandalaget slutar på 11:e plats utav 14 lag.

Alla i mål godkända och med alla kontroller tagna så beger vi oss hemåt efter en korv med mos i markan. Hela Markbygdens trupp gör grymma insatser och alla lyckas nå sin max-form. Det kunde inte sluta mycket bättre för oss, med minimalt med bommar och snabba lopp. Alla 8 markbygdare kan åka hem med gott självförtroende inför en fullspäckad höst.

Marcus Ragnarsson

Skribent: Marcus Ragnarsson
E-post: Adressen Gömd

 

Tränings- och tävlingsprogram hösten 2021

 

Tält- och vimpelansvariga


Sörens tävlingsstatistik


GRYMT 2021 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Besöksadress:
Kristin Hansson, Flohult Storegården 12
51199 Sätila

Kontakt:
Tel: +46735235816
E-post: info@markbygdensok.s...

Se all info

Våra sponsorer 2020

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control