Hoppa till sidans innehåll

Marcus version av U-10mila 2020

11 AUG 2020 08:18
Då har det hänt igen, Marcus har gjort ett besök i sitt parallella universum. Framöver hoppas vi på reportage från Vintergatan :) men i brist på verkliga tävlingar - håll till godo!
  • Uppdaterad: 11 AUG 2020 08:18

U10-MILA 2020 – HUR SKULLE DET GÅTT?

I brist på tävlingar kommer här nu ytterligare ett reportage ifrån det berömda parallella universumet. 14 unga markbygdare har sprungit en rafflande stafett i skogarna utanför Tibro och här får ni reda på hur det gick.

Det började på fredagskvällen med ungdomsstafetten, här vi hade Einar Granat som stod på startlinjen som skulle ut på en 3km gul sträcka. Starten gick och det började bra. Granat löpte på i ett bra tempo och hade bra flyt i orienteringen fram tills att han kom till den tredje sista kontrollen. Där skedde tyvärr en mindre bom, och som tyvärr påverkade placeringen någorlunda. Men Granat lyckades tillslut hitta rätt och växlade in som 49:a utav 90 lag. Ut på den andra sträckan gick systern till Einar ut, nämligen den unge Judith Granat. Här gick det väldigt snabbt och Judith lyckades hålla sig borta ifrån all bom. Judith Granat kommer senare in till växling på 44:e plats. Ut på den tredje sträckan gick nu Gunnar Häggmark ut på en 2,8km lång vit sträcka för att jaga placeringar – och han lyckas faktiskt klättra ytterligare 5 placeringar upp till 39:e plats. Mycket grymt gjort för att vara den första U10mila-stafetten för den unge Häggmark! Nu var det dags för den sista sträckan i HD12-stafetten och här ställer vi upp med Olle Blomqvist. Även här gick det suveränt bra och Blomqvist lyckas spurta ikapp två lag på spurten och tar ungdomslaget upp till en slutlig 32:a plats utav totalt 90 lag. Vilken grym start på helgen!

Natten kom och den flesta lade sig tidigt för att antingen springa mitt på natten eller bevittna dem första sträckorna. Klockan 3 var det så dags för HD18-laget att ge sig ut på den första sträckan. Här ställde vi upp med Lisa Åkesson som skulle ge sig ut mitt i natten på en 5,8km lång bana. Och det skulle börja bra! Åkesson gör ett bomfritt lopp och kommer in till växling bland täten som 13:e lag. Lisa Åkesson växlade sedan ut till Matilda Fagerlind som på en lika lång sträcka skulle prestera med ett bra lopp… Det skulle hon också göra! Även om vi tappar lite på täten och med nån placering så gör Matilda Fagerlind en riktig stabil insats och kommer in till växling – helnöjd med sitt lopp. På 16:e plats låg nu Markbygdslaget när Einar Sörqvist skulle ge sig ut på den tredje sträckan. En 4km lång orange bana väntade och vi på TC höll alla tummar som fanns för att Einar skulle prestera minst lika bra som de föregående sträckorna. Och den mängden tummar som hölls skulle ge resultat! Einar Sörqvist kommer in till växling som 12:e lag efter en grym insats! Ut på den fjärde sträckan skulle nu Anton Blomqvist ge sig ut på. När nu solen började gå upp väntade en 7km lång sträcka för Blomqvist. Tyvärr stöter Anton på några småbommar som gör att laget tappar en placering ner till 13:e plats. Anton Blomqvist växlar sedan ut till den femte sträckan som skulle löpas av Elsie Häggmark. Tyvärr tappar laget ytterligare två placeringar ner till 15:e plats. Men ändå en fin insats av Elsie Häggmark som i tuff konkurrens tvingas se två lag löpa ikapp. Men vi deppar inte ihop och vi skickar nu ut Gustav Fagerlind på den sjätte sträckan. Denna sträcka var 3km lång och även här tappar vi tyvärr lite efter en olycklig bom. Gustav Fagerlind växlar in som 18:e lag när ”OK Mark:aren” David Hansson skulle ge sig ut på den sjunde sträckan. Hansson drar till med ett fint lopp och lyckas behålla placeringen när han växlar ut till nästa sträcka. Denna löps av Axel Eckhardt. Även här går det bra och Markbygden klättar en placering upp till 17:e plats. Nu är vi endast en placering och 2:01 bakom OK Tranan när de två sista sträckorna skulle ge sig ut! På den näst sista sträckan som var 3,6km lång i orange svårighet skulle Elin Blomqvist ut på och jaga Tranan! Även om Blomqvist inte lyckats syna Tranan på hela banan så har både Blomqvist och Tranan klättrat en placering var. Nu låg alltså Markbygden på 16:e plats och Tranan på 15:e plats. Men nu är vi inte långt bakom! Elin Blomqvist gjorde ett mycket bra lopp och tog ikapp 1:15 på Tranan. När nu sista sträckan skulle avgöras låg Markbygden 46 sekunder bakom OK Tranan. Vilken dramatik!

Och det skulle inte passa bättre att Markbygden skickar ut den kanske mest formstarkaste löparen och nyblivna segraren i Oringen i klassen D18 Elit. Erika Åkesson var det dags för och om 7km skulle vi få se vem som gå segrande ur den rafflande duellen mellan Tranan och Markbygden! Och som Erika Åkesson gör det! Hon krossar allt motstånd och med en sträckseger lyckades hon med stora steg löpa ikapp OK Tranan redan vid den tredje kontrollen. Hon skulle på resterande del av banan löpa ikapp ytterligare några löpare och i mål kom Åkesson och Markbygden på en….

 

9:e plats! Vilken insats utav hela laget. Top 10 alltså utav 70 lag. Alla tio löpare i HD18-stafetten gör en grym insats och tar Markbygden till en minnesvärd placering. Även HD12-laget gör fina insatser på deras banor. Totalt sett en mycket stark insats utav det framtida 10mila-laget. Kanske redan nästa år? Vem vet? 😉

Nu lämnar jag detta universum för denna gång. Tack för mig sålänge!

Marcus Ragnarsson

U-10mila 2019 - så gick det 

Skribent: Marina Axelsson
E-post: This is a mailto link

 

Tränings- och tävlingsprogram hösten 2021

 

Tält- och vimpelansvariga


Sörens tävlingsstatistik


GRYMT 2021 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Besöksadress:
Kristin Hansson, Flohult Storegården 12
51199 Sätila

Kontakt:
Tel: +46735235816
E-post: info@markbygdensok.s...

Se all info

Våra sponsorer 2020

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control