Hoppa till sidans innehåll

Markbygdspriset 2020

03 DEC 2020 22:32
Även om orienteringssäsongen inte har gått som planerat så läggs inte Markbygdspriset på is. Nu är det dags att börja nominera de orienterare i Markbygdens OK som har haft en grym säsong 2020 på olika sätt.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2020 22:32

I år väljer styrelsen att inte bara räkna med tävlingsprestationer utan även andra prestationer som har varit framstående för Markbygden, både inom orienteringen eller inom klubben. Även om Markbygden inte kommer att genomföra en avslutning i år så kommer nomineringar till de fyra olika kategorierna att tas in. Det finns trots allt lite ljusglimtar under året och många personer har genomfört fina insatser, både i skogen, vid sprintkartan och under andra tillfällen. Själva prisutdelningen kommer istället att ske under ett annat tillfälle när vi väl får träffas. Håll koll på när detta kan komma att ske på Markbygdens hemsida.

Tävlingen går till så här att du som Markbygdare ska nominera en orienterare från Markbygdens OK till en viss kategori som du tycker denne person har utmärkt sig i. I år kommer det att vara 4 olika kategorier att välja mellan. Juryn bestående av styrelsen kommer att bestämma topp 5 i varje kategori och sedan bestämma vinnaren i varje kategori förutom Årets Markbygdare. I denne kategori kommer medlemmarna i Markbygden rösta fram segraren under ett tillfälle när vi alla får träffas. Om en person får många nomineringar i en kategori ökar självklart chansen att bli topp 5 som också ropas upp på avslutningen. En person kan bli nominerad i samtliga kategorier och man kan nominera flera olika personer till alla kategorier. Man kan nominera på samtliga forum som Markbygden är med i, som tex Instagram och Facebook. Namnförslag tas också emot face-to-face. Nytt för i år så tas nomineringar emot via ett SMS till nummer: 0723-00 54 88.

Segrarna utlovas ett grymt pris!

Årets kategorier är:


  • Årets stjärnskott

Här ska du nominera en ung orienterare som du anser har en brant utvecklingskurva uppåt.


  • Årets kompis

Här ska du nominera en person som utmärker sig genom att ha varit vara extra snäll och ”Fair-Play” under året på både tävlingar och träningar och som har hejat på och taggat upp sina närstående orienterare. 


  •  Årets prestation

Här ska du nominera en person som har gjort en stor prestation under året. Kan vara en prestation som är jättebra eller en tuff bedrift som kan anses vara väldigt svår att uppnå. Prestationer som seger i O-ringen, godkänd målgång efter en timmes lång bom eller springa ikapp en världsmästare i orientering på en spurt etc. kan anses vara årets prestation. Nytt för i år är att själva prestationen inte behöver ha skett under just tävlings-/träningstillfället utan det kan vara vilken prestation som helst. Här ska du inte bara ge ett namn utan också vilken prestation, personen i fråga har gjort.


  •  Årets ”Markbygdare"

Här ska du nominera den personen som utmärkt sig mest under året och som det har gått bäst för. För att vinna denna kategori behöver man i år inte ha utmärkt sig under själva tävlingsmomentet, utan det räcker att ha varit framstående i klubben på andra sätt. Segraren i denna kategori kommer att röstas fram när vi alla kan träffas tillsammans igen, utav deltagarna.


 Vet du om en orienterare från Markbygdens OK som har presterat inom en av dessa kategorier så tveka inte att höra av dig till juryn. Kanske så vinner just du ett pris? Eftersom vi inte vet när prisutdelningen kommer att ske så kommer nomineringstillfället vara öppet på obestämd tid. Sista datumet för att nominera kommer att annonseras ut på hemsidan när vi vet mer.

Skribent: Bertil Åkesson
E-post: This is a mailto link

 

Tränings- och tävlingsprogram hösten 2021

 

Tält- och vimpelansvariga


Sörens tävlingsstatistik


GRYMT 2021 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Besöksadress:
Kristin Hansson, Flohult Storegården 12
51199 Sätila

Kontakt:
Tel: +46735235816
E-post: info@markbygdensok.s...

Se all info

Våra sponsorer 2020

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control