Hoppa till sidans innehåll

Reportage Ungdomens 10mila

08 AUG 2019 08:43
Ja Marcus ligger verligen inte på latsidan när det gäller att skriva reportage samtidigt som han hinner arrangera tävlingar och springa själv! Här kan du läsa vad som hände helgen som gick under HD12-kavlen.
  • Skapad: 08 AUG 2019 08:43

U10-MILA 2019

Nu var det dags för våra små ungdomar att visa upp sig under HD12-stafetten.  Det var ett riktigt ungt markbygdens-lag som skulle springa 4 sträckor inne i skogarna runt Örby. Samtidigt som de äldre var i full gång med att arrangera hela spektaklet som skulle pågå hela helgen skulle nu alltså 6 unga markbygdare söka nya framgångar. Markbygden ställde nu upp med följande manskap: Alfred Martinsson på första sträckan, Einar Granat på andra sträckan, tredje sträckan var en parallellsträcka med tre löpare som var Vanja Hagnestål Lundenius, Judith Granat och Hjalmar Skogevall. På den fjärde sträckan ställde vi upp med den unga men erfarne för sin ålder, Olle Blomqvist.

Det blev en ganska tuff start för Alfred Martinsson som faktiskt fick med sig ett riktigt bra lopp men med riktig tuff konkurrens kom in som 88:e lag utav 89. Alfred växlade härmed ut till Einar Granat som också gjorde ett stabilt lopp och behöll placeringen. Nu var det dags för en parallellsträcka med Vanja Hagnestål Lundenius, Judith Granat och Hjalmar Skogevall. Det gick lite tuffare för dessa tre men de alla kom in spurtandes i trupp, godkända och glada för att vi hade behållit placeringen. Men nu började IF Hagen knapra in på oss där bak så det skulle bli spännande när vi skulle skicka ut Olle Blomqvist på den sista sträckan. Olle drog till med ett riktigt bra lopp och fick en sträckplacering som 52:a och vi kunde därmed klättra en totalplacering från 88:a till 87:a. IF Hagen var dock inte långt bakom, endast 10 sekunder skiljde 87:e-platsen ner till 88:a.

Summan av kardemumman var att vi lyckades bli 87:a utav 89 lag. Konkurrensen var riktigt tuff i år men alla markbygdare lyckades med bra lopp. Jag passar även på att gratulera segrande laget i HD12-stafetten, finska Lynx.

I och med denna stafett så är Markbygdens framtid säkrad! Vi kan se fram emot hur dessa unga löpare kommer att utvecklas till att bli riktiga proffs i framtiden.

Helgen fortsatte vidare med en HD18-stafett och en D18-stafett. Samt att vi anordnade en lyckad Markdubbel. Nästa år siktar vi på att ha med ett starkt lag till HD18-stafetten. Vem vet, kanske får vi se någon av våra löpare då som sprang nu i år. Definitivt mycket möjligt.

Marcus Ragnarsson

Skribent: Marina Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Tränings- och tävlingsprogram hösten 2019

 

Tält- och vimpelansvariga


Tävlingsstatistik


GRYMT 2019 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Kontakt:
Tel: +46705141370
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer 2019

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control