Hoppa till sidans innehåll

SM Sprintstafett

04 JUN 2019 22:18
Då var det avgjort - både SM Sprint och Sprintstafett. En lång resa i torsdags med slutdestination Hudiksvall gällde för gänget som skulle representera Markbygden - Olle, Petter, Lisa, Erika, Pontus och Felix.
  • Skapad: 04 JUN 2019 22:18

Det var nu söndag och dags för SM-helgens sista tävling, sprintstafett. Fyra gafflade sträckor där varje enskild sträcka var avsatt att ta ungefär 15 minuter. Efter fjolårets fina insats, som inte var allt för långt borta att resultera i en topp 10-placering, var lagets mål givet - att knipa ett SM-löv. Laget var en replika från föregående år - Erika sprang första sträckan, Felix andra, Pontus tredje och Lisa avslutade. Troligtvis det yngsta laget i startfältet, men långt ifrån det minst meriterade. 

Starten gick och trots att Erika startade i sista led av de 40 lagen avancerade hon snabbt och varvade som 14e, 29 sekunder efter. Hon fortsatte sen att springa bra och plockade ytterligare några placeringar till växeln. Hon skickade ut Felix som 12a, 1:05 efter ledande Stora Tuna. Även Felix inledde bra på sin sträcka och varvade som 9a. Laget var nu uppe på en topp 10-placering och hade dessutom plockat två sekunder på täten! Dessvärre hade Felix ett sämre mittparti på banan där dryga halvminuten försvann, men med en stark avslutning lyckades han trots allt skicka ut Pontus som 6a, 1:47 efter. Pontus gjorde även han en bra inledning och varvade som 7a, men precis som Felix på föregående sträcka hade han det lite tuffare efter varvningen. Han knöt dock ihop säcken bra och kom in som 11a, 3:10 efter fortsatt ledande Stora Tuna men endast en sekund bakom tiondeplatsen! Till lagets och ledarnas stora nöje såg vi sedan Lisa varva som 10a, hon hade nu passerat Roxen och var endast åtta sekunder efter Järlas andralag! Glädjen utbyttes dock snabbt mot nervositet då Linköpings Alva Olsson, som sedan tidigare har landslagsuppdrag på meritlista, varvade knappt 40s efter. Det blev en spännande väntan men tyvärr hade Alva Olsson passerat Lisa på slutdelen, och trots en stark avslutning från Lisas sida fattades det åtta sekunder till tiondeplatsen och det efterlängtade SM-lövet… 

Besvikelsen var stor i laget men framförallt kände vi oss snopna - fyra bra sträckor och så nära ett SM-löv, men ingen utdelning. Oavsett ett framsteg från föregående år, och med motgången som motivation för nästa års sprintstafett ska det vara möjligt att ta klivet upp bland de tio främsta!

Samtliga i gänget förutom Pontus stannar nu kvar i Hälsningland för att slipa på tekniken och bekanta sig med terrängen inför kommande SM tävlingar som samtliga skall avgöras i trakterna kring Bollnäs. Närmast avgörs  SM Ultralång på Nationaldagen. Sedan är det dags att åka tillbaka i september då det är dags för SM Medel, Stafett och Lång. Rapport kommer att komma både från den individuella sprinten som avgjordes i helgen, men även från lägret och kommande SM Ultralång när vi mobilserat kraft :)

//SM-gänget 

Fler bilder finns på Facebook

Skribent: Marina Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Tränings- och tävlingsprogram våren 2019

 

Tält- och vimpelansvariga


Tävlingsstatistik


GRYMT 2019 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Kontakt:
Tel: +46705141370
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer 2019

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control