Hoppa till sidans innehåll

Sprintcupen etapp 1 och 2

06 MAJ 2021 16:56
Marcus har skrivit ett reportage från Sprintcupen etapp 1 och 2 som avgjordes i  regnväder i Skene i tisdags.
  • Skapad: 06 MAJ 2021 16:56

SPRINTCUPEN 2021 ETAPP 1&2

Så var det dags för det två första etapperna i årets sprintcup. Skene Sois arrangerade de två första etapperna som denna gång gick utanför Skene kyrka. En väldigt regnig tisdagskväll var det men inget stoppade ett 50-tal ungdomar för att tävla i den första tävlingen detta år för många.

På den första etappen för nybörjarkursen som hade sin avslutning så startade 15 ungdomar som alla gick i mål godkända och glada. I D10-klassen som var en jämn historia gick Judith Granat segrande ur striden mot Nelly Gadh, dock skiljde det endast två sekunder mellan dessa tjejer så en grym insats utav båda tjejerna. I H10 vann Albert Flydén efter en stabil insats. Tvåa här kom Ragnar Swedblom inte långt efter.

I D12 startade fyra tappra tjejer som tyvärr inte blev godkända denna etapp, men en tapper insats dock i det tuffa regnet. H12-klassen skulle dock vara en tuff batalj. En mindre bom i början för Gunnar Häggmark skulle ge Hjalmar Skogevall en totalledning efter över halva banan. Men Häggmark lyckas ta i kapp på slutet efter en rad sträcksegrar och vinner sin klass. Tvåa blev Albin Bengtsson som efter en mycket stabil insats kniper andraplatsen. Hjalmar Skogevall då? Jo, han bommar tyvärr lite i slutet som tar han till en annars imponerande tredjeplats i denna tuffa klass.

I D13-16-klassen som var en jämn och tajt klass vann Elsie Häggmark efter ett grymt lopp. Men 9 sekunder efter kom Elin Blomqvist som också gör det bra. Båda visade sig senare vara väldigt jämna i sträcktiderna så vem som helst hade kunnat vinna detta lopp. Trea i denna klass kom Annie Gustafsson. I H13-16 startade Albin Lindqvist bra men Einar Sörqvist avslutar bra och vinner denna klass tätt före Albin Lindqvist. Trea kom Jesper Engelbrektsson.

I damernas klass D17- så segrade Åsa Hagnestål efter en solit och snabbt lopp. I herrarnas klass H17- segrade Marcus Ragnarsson efter ett snabbt lopp. Tvåa här blev Niclas Johansson efter en stark insats. Trea kom Ronny Ragnarsson.

Därefter var det dags att förbereda sig för den andra etappen och regnet det bara öste ner. Starten gick tätt efter man kom i mål från den första etappen så det var bara att ladda batterierna, stretcha och komma i gång igen. I nybörjarkursklassen blev 12 stycken godkända efter att ha tagit alla kontroller i rätt ordning.

D10-klassen skulle återigen bli en superjämn historia, denna gång skiljde det dock 4 sekunder mellan Judith Granat och Nelly Gadh som Granat gick segrande ur. I totalen leder Judith Granat med 6 sekunder. I H10-klassen vann Sixten Fagerlind med bravur, Ragnar Swedblom och Albert Flydén blev tvåa respektive trea. I totalen här leder Ragnar Swedblom med 25 sekunder före Albert Flydén.

I D12 skulle ytterligare en Fagerlind vinna med bravur, nämligen Astrid Fagerlind men även Linnéa Holm och Majken Berner gjorde grymma lopp som blev 2:a respektive 3:a. Olle Blomqvist och Hjalmar Skogevall var främsta kandidaterna till att göra upp om segern i H12 och här vann Olle Blomqvist tätt före Hjalmar Skogevall. Tätt och jämnt var det här och trea skulle Carl Johansson bli. Totalt leder Skogevall med 22 sekunder över Blomqvist.

D13-16 skulle återigen bli en seger för Elsie Häggmark som återigen segrar med en liten marginal över Elin Blomqvist, denna gång skiljde bara 7 sekunder! Dessa två gjorde grymma insatser och det visade sig vara jämt över hela den kluriga banan. Silvia Andersson knep tredjeplatsen. Totalt leder Häggmark med 16 sekunder före Blomqvist. I H13-16-klassen vann denna gång Albin Lindqvist som efter en mindre bra start lyckas komma i kapp och avslutar bra. Likaså gjorde Einar Sörqvist som också avslutar bra men blir dock (bara!) tvåa efter ett grymt lopp endast 2 sekunder (!) bakom Albin Lindqvist. Men före en annan Lindqvist, nämligen Valter Lindqvist som blir trea efter ett stabilt lopp som också gör det i princip fläckfritt. I totalen leder Einar Sörqvist med 53 sekunder över Albin Lindqvist. Annars en tuff klass med många bra insatser.

I Damklassen vann Åsa Hagnestål igen efter en fläckfri insats. Och i herrklassen segrade återigen Marcus Ragnarsson över Niclas Johansson. Trea blev Ronny Ragnarsson i denna tuffa klass som alla gjorde en bra insats i. I totalen leder Marcus Ragnarsson med 5:45 över Niclas Johansson.

Så var det dags att åka hem igen och torka av det blöta regnet. Nu laddar vi om för den tredje och sista etappen i Sätila om två veckor. Jag återkommer då om resultatet…

/Marcus Ragnarsson

Skribent: Marcus Ragnarsson
E-post: This is a mailto link

 

Tränings- och tävlingsprogram hösten 2021

 

Tält- och vimpelansvariga


Sörens tävlingsstatistik


GRYMT 2021 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Besöksadress:
Kristin Hansson, Flohult Storegården 12
51199 Sätila

Kontakt:
Tel: +46735235816
E-post: info@markbygdensok.s...

Se all info

Våra sponsorer 2020

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control