Hoppa till sidans innehåll

DM Medel och Stafett - dessutom klubbhelg!

10 SEP 2019 15:01
Marcus varit i farten igen - reportage från DM-helgen utanför Götene. Och nu blir det några spännande helger framöver - USM Sprint och Lång, SM Lång, Medel och Stafett - allt skall avgöras under två helger - och som Marcus skriver - Bring it on!
  • Skapad: 10 SEP 2019 15:01

DM-HELGEN MED MEDEL OCH STAFETT

Erika Åkesson, Elin Blomqvist, Matilda Fagerlind, Elsie Häggmark och Lisa Åkesson. Dreamteamet som helt enkelt bara var bäst och bärgade Markbygdens enda DM-stafettseger 2019 med en magnifik utklassning i D16-klassen.

Regnet det öste ner i Bulsebodarna och kl 10 var det dags för Erika Åkesson att ge sig ut på den första sträckan. Starten gick och Åkesson tog genast täten in i skogen. Ute i skogen var det faktiskt inte riktigt nervöst utan Erika Åkesson kunde plocka alla kontrollerna i sin egen takt och samtidigt dra ifrån mer och mer. När hon sedan kom in för växling var hon först utav alla i D16. Trippelsträckan kom och Blomqvist, Fagerlind och Häggmark hade en betryggande 5 minuters marginal ner till tvåan. Dessa tre hade också en bra dag och även om Hagen knaprade in minimalt så gjorde alla tjejerna på trippelsträckan riktigt bra lopp. Elin Blomqvist kom i mål först utav dessa tre och kunde växla ut till Lisa Åkesson på den sista sträckan. Ledningen ner till IF Hagen var även nu med bred marginal och resterande utav Markbygdstjejerna på mittsträckan var såpass grymma så att de lyckades komma i mål alla tre innan andraplatslaget kom i mål på andra sträckan, det kallas för dominans. När Lisa då var ute på sista sträckan blev det aldrig riktigt spännande om guldet. Markbygden var så starka så att de andra tjejerna kunde lugnt vänta in Lisa för att stämpla på sista kontrollen och gemensamt med Markbygdsflaggan uppe i topp, ta laget in i mål som segrare med en magnifik uppvisning! Sju minuter före tvåan! En briljant insats utav hela laget och det finns bara ett ord, kross!

Men det var inte det enda som Markbygden gjorde bra denna helgen. I H21-klassen hade vi ett lag. Edvin Carlsson på första, Pontus Karlsson på andra och Felix Axelsson på tredje. Edvin gjorde en stabil förstasträcka och tog laget in som 6:a utav 14 lag. När Pontus senare skulle ut så lyfte han laget en bit upp och med ett grymt lopp ta in laget som 3:a inför sista sträckan. Nu skulle Felix Axelsson ut och han lyckades med ett stabilt lopp och kunde behålla placeringen som 3:a i H21-klassen. Brons alltså för de unga herrarna utav 14 lag med en grym insats som helhet.

För de unga damerna i D21-klassen gick det också med framgång. Förstasträckalöparen Anne Hansson drog till med ett riktigt starkt lopp och vann tre kontrollsträckor och blev 2:a på sin sträcka innan hon växlade ut till Lisa Wallin. För Wallin gick det tyvärr lite tuffare, med ändå med en stark insats och i mål som godkänd med laget än så länge på 5:e plats. Josefin Andersson då på sistasträckan. Hon löpte ett stabilt lopp och genom sin tredjeplats på sträckan lyckades spurta in laget som 5:a utav sju lag.

Vi hade också fyra veteranlag. I ett D120-lag med Martina Lidén, Åsa Hagnestål och Marina Axelsson så lyckades de knipa 5:e-platsen med bra insatser på alla sträckor. Speciellt utav Åsa Hagnestål som med en sträckseger lyckades klättra tre placeringar efter den tuffa starten för Lidén. Marina Axelsson tog laget ytterligare en placering uppåt och D120-lagets placering blev en stabil 5:e-plats utav 9 lag. För D150-laget där vi hade Helena Blomqvist, Eva Andreasson och Tintin Hansson gick det också helt okej. Alla tre gjorde grymma insatser ifrån sig och det skulle bli riktigt spännande på sistasträckan där vi hade Hansson som skulle göra upp i en spurtstrid om 4:e-platsen. Tyvärr blev Tintin Hansson inte segrare utav denna strid men hon vann för sig själv genom att lyckas ta alla kontroller i rätt ordning och ta laget in på en 6:e-plats utav 8 lag. I H150-klassen hade vi två starka lag. Förstalaget med Tobias Lidén, Niclas Ek och Bertil Åkesson och andralaget med Johan Mars, Jonas Karlsson och Per-Anders Axelsson. Förstalaget lyckades bäst, speciellt med en stark imponerande insats utav Niclas Ek med en tredjeplats på sin sträcka. Lidén, Ek och- Åkessonlaget slutade på en 7:e plats. Andralaget, också med en fin insats, med Mars, Karlsson och Axelsson slutade på en 10:e-plats utav 17 lag i H150-klassen.

Över till ungdomarna igen. I H14-klassen med Gustav Fagerlind, Albin Lindkvist och en comebackande efter sin armskada, Einar Sörqvist. Laget fick en riktig tuff start med Fagerlind på förstasträckan. Gustav var tyvärr inte alls glad när han kom in för växling ut till Lindkvist. Han hade gjort en del missar ute på banan, men vi var jättestolta över att han lyckades knyta ihop säcken och ta sig i mål godkänd. En riktigt stark prestation att ändå ta alla kontroller i rätt ordning, bommar som händer oss alla någon gång gör oss bara bättre till nästa tävling. Över till Albin Lindkvist ute i skogen då, han behåller lagets placering som 7:a efter ett grymt lopp. Växlar sedan ut till Sörqvist som visar upp att han inte har tappat sin goda form från Tjoget och lyckas ta en placering och tar laget upp på 6:e plats utav 9 lag.

Sist men inte minst då. Ett propagandalag som med Marcus Ragnarsson, Anders Fagerlind och Anders Sandberg skulle söka framgångar ute i skogen. För Ragnarsson började det bra. Efter en mindre bom kunde han efter toppduon växla som tredje lag. För Anders Fagerlind skulle det gå ännu bättre. En grym prestation ute i skogen ledde till en imponerande förstaplats på sin sträcka och sprang in som andralag endast två minuter efter täten. Det fanns nu hopp för ytterligare en seger för Markbygden när Anders Sandberg skulle ut. Men då krävdes ett starkt lopp utav Sandberg och att ledande ettan skulle bomma en del. Hoppet levde i drygt en timme tills att segraren Ryda SK i Propaganda gick i mål, ”tyvärr” med ett bra lopp. Men andraplatsen fanns det fortfarande en stark tro på. Tyvärr så gick det dock inte vägen för Sandberg ute i skogen, en efter en gick i mål men ingen Sandberg. Men så tillslut, som 8:a gick även Anders Sandberg i mål också. Efter en lång sexkilometare får Anders insats räknas som stark ändå. Laget Ragnarsson, Fagerlind och Sandberg blev 8:a utav 13 lag.

 

Andra imponerande insatser som stack ut framförallt under medeln var Lisa Åkessons seger i D16-klassen utav 21 startande. Samt för Felix Axelsson som också bärgade guldet i H20-klassen. Även Bertil och Erika Åkesson blev tvåa i sina respektive klasser med 24 respektive 21 startande i H55 respektive D16. Grym insats också utav Martina Lidén med en pallplats samt också för Valter Lindkvist, också med en tredjeplats.

Helgen var också en GRYMT-aktivitet med en klubbhelg i Horns bygdegård som blev väldigt lyckad. Där vi även fick bevittna Matilda Fagerlind ta emot GRYMT-Grisen efter en stark stafettinsats på GM. Nu har hon ju även efter det lyckats både göra en bra insats på medeln och även vinna D16-klassen i DM-stafetten. En stark höst väntar henne nu med en formkurva och potential som pekar spikrakt uppåt.

Och på tal om en formkurva som pekar spikrakt uppåt, det får vi hoppas att se på många Markbygdare senare i höst. En stark höst väntar med förhoppningsvis många bra resultat framför oss. Bring it on!

Marcus Ragnarsson

Skribent: Marina Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Tränings- och tävlingsprogram hösten 2019

 

Tält- och vimpelansvariga


Tävlingsstatistik


GRYMT 2019 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Kontakt:
Tel: +46705141370
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer 2019

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control