Hoppa till sidans innehåll

KM, Martenloppet, Hjortsöndan och annat från helgen som gick

18 SEP 2019 23:49
Marcus summerar och skriver om KM, Martenloppet, Hjortsöndan och USM och SM Lång som alla avgjordes under förra veckoslutet.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2019 23:49

KM OCH FORTSATTA MARKBYGDSFRAMGÅNGAR

Den 12:e september var det dags för oss markbygdare att bege oss ut till skogarna utanför Örby, närmare bestämt hemma hos familjen Granat. Där på deras fina trädgård var det dags att kora ett antal klubbmästare i Markbygdens Klubbmästerskap arrangerat utav OK Mark. Ett 50-tal markbygdare fick denna kväll bevittna denna fina men något bökiga skog. När kvällen sedan summerades hade vi 11 huvudklasser med 11 korade klubbmästare.

I D21 bärgade Helena Blomqvist guldet efter ett bra lopp. I H21 kunde Fredrik Herdesson komfortabelt vinna sin klass med betryggande 12 min ner till tvåan efter ett riktigt starkt lopp. Elin Blomqvist blev tvåa i sin klass D14 efter ett stabilt lopp men kunde ändå få titeln som klubbmästare eftersom segraren i D14 kom från Tranan. I H14 segrade också en Tranan-löpare men tvåa i denna klass var Albin Lindkvist som därför också kunde tituleras som klubbmästare efter ett bra lopp. I D10 så var det hemmaplan för Judith Granat och kunde då komfortabelt springa in en seger på kontot. Likaså i H10 vann brodern Einar Granat som också på hemmaplan kunde löpa in en klubbmästartitel med bra lopp. I denna klass var det också tät uppgörelse mellan Einar och tvåan men Einar drog det längsta strået och vann. I D50 var det Jeanette Sigenstam som tog andraplatsen med liten marginal upp till ettan. Tur var då att ettan var från Landehof så Sigenstam kunde nu också krönas som mästare efter ett stabilt lopp. I H50 knep Bertil Åkesson guldet med ett grymt lopp. Marita Larsson kunde i D60 komfortabelt vinna mästartiteln efter ett lopp i skogarna i Haratången. I H60 segrade Mikael Bodén därför att han gjorde det bästa löpet utav de andra i H60. Samt i H70 kunde Per-Olof Andersson knipa guldet efter ett bra lopp. Ett stort grattis till alla 11 klubbmästare, mycket grymt jobbat!

Inte ens ett dygn efter 11 klubbmästare hade korats skulle en utav Markbygdens största framgångar detta året vara ett faktum. Guld med minsta möjliga marginal i Ungdoms-SM i sprint för Erika Åkesson! Dagen efter skulle även Judith Granat ta sin andra seger på lika många dygn, denna gång i Lilla Martenloppet med den grymma tiden 4:35. Söndagen skulle även också vara framgångsrik för oss Markbygdare. Mikael Bergstedt krossade allt motstånd i H35 på Hjortsöndagen och vann därmed långdistansen. Erika Åkesson tog silver med sitt lag från Västergötland i USM-stafetten. Men sen också den kanske största meriten av de alla? Med en ledning hållen i ca en halvtimme så slutade det i ett SM-brons för Felix Axelsson på långdistansfinalen! 

Då var en grym helg till sin ända. På tre och ett halvt dygn så har vi alltså korat 11 klubbmästare, 3 grymma segrar, ett silver och ett bragd-artat brons. Grymt bra jobbat alla inblandade! Mer detaljrikt reportage från SM-helgen finns i annat reportage. 

Nu hoppas vi bara att vi kan toppa (om möjligt) dessa fina prestationer under resterande del utav hösten. Må nästa helg bli minst lika bra!

Marcus Ragnarsson

Skribent: Marina Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Tränings- och tävlingsprogram hösten 2019

 

Tält- och vimpelansvariga


Tävlingsstatistik


GRYMT 2019 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Kontakt:
Tel: +46705141370
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer 2019

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control