Hoppa till sidans innehåll

Markbygden syntes på Lugnet

21 OKT 2018 19:02
I år avgjordes den traditionstyngda ungdomstävlingen Daladubbeln i den tuffa terrängen vid Lugnets skidstadion i Falun.
  • Skapad: 21 OKT 2018 19:02

Tävlingen avgörs i två delar med en tvåmannastafett på lördagen och en patrulltävling med extra långa banor på söndagen, där tiderna för de båda loppen räknas samman. 

Markbygden var i år representerade av Elsie Häggmark och Elin Blomqvist och  i D12, Erika och Lisa Åkesson i D16 och Anton Blomqvist som sprang tillsammans mad Alfred Leon från Trollhättans SOK i H16.

På lördagens stafett gjorde framförallt Erika ett fantastiskt fint lopp och växlade som 2:a efter första sträckan, bara ett par sekunder efter suveräna Hanna Lundberg från OK Renen som vunnit USM två år i rad och nu har blivit uttagen i juniorlandslaget. Lisa fick dock inte till det riktigt lika bra på andra, men det räckte ändå till en 4:e plats, 1:40 efter i mål. Elsie och Elin, liksom Anton gjorda alla stabila lopp. Tjejerna placerade sig som 67:a och Antons lag som 71:a.

På dagens patrulltävling gjorde Elsie och Elin ännu bättre ifrån sig och avancerade upp genom fältet till en finfin 59:e plats. Tyvärr kunde inte Antons lagkompis komma till start i dag, så han fick heja på de andra i stället.

Erika och Lisa var laddade inför patrulltävlingen, då de visste att de behövde ta igen närmare 2 minuter på de som ledde, tryckte de på stenhårt från start. Det syntes redan vid radiokontrollen att det inte skulle vara någon annan patrull som skulle kunna rubba dem. I mål var de närmare 7 minuter före tvåorna på etappen och totalsegern kunde bärgas med drygt 5 minuters marginal.

Skribent: Bertil Åkesson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Tält- och vimpelansvariga


Tävlingsstatistik


Ställning Natt 7:an 2018/2019

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Kontakt:
Tel: +46705141370
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer 2018

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control