Hoppa till sidans innehåll

Sprintcupen - deltävling 1 avgjord

07 MAJ 2020 07:59
Årets sprintcup ser lite annorlunda ut i sin form jämfört med tidigare. Pga rådande omständigheter är cupen bara öppen för ungdomar upp till 16 år och två deltävlingar genomförs istället för tre. Nu är första etappen genomförd!
  • Skapad: 07 MAJ 2020 07:59

SPRINTCUPEN 2020 ETAPP 1

Här kommer ett riktigt reportage ifrån verkligheten. Denna gång ifrån Sprintcupens första etapp som i tisdags arrangerades vid Lygnevi i Sätila. Det bjöds på ett fint arrangemang bara för ungdomar denna vackra tisdagskväll. Såhär gick det;

I D10-klassen som var 1,2 km lång segrade Judith Granat som efter en grym start tyvärr gick på en mindre bom, men lyckades ändå avsluta loppet på ett mycket fint sätt och segrade därmed i D10-klassen. Tätt efter kom 2:an Alice Grah som också lyckades med ett stabilt och bra lopp. I H10-klassen som också var 1,2 km lång vann den snabbe Gunnar Häggmark på ett imponerande sätt, som följdes av Sixten Fagerlind på andra plats som här också gjorde det bra.

I den tuffa D12-klassen som var 1,7 km lång segrade efter en tuff kamp, Annie Gustafsson. Gustafsson lade ner en mycket grym insats och detta skulle räcka till segern mot konkurrenterna Ebba Olofsson som blev 2:a, Silvia Andersson som blev 3:a och Ellen Carlsson som blev 4:a. Alla tjejer gjorde det mycket bra men det var alltså Gustafsson som drog det längsta strået. H12-klassen var idag också mycket tuff. Denna var lika lång som damernas klass och här segrade Olle Blomqvist som åter igen gör en grym insats och drämer till med ett bra lopp. Men här fick Blomqvist tuff konkurrens utav Einar Granat som också gör ett grymt lopp. Granat kommer på en 2:a plats med ett i princip bomfritt lopp. På tredje och fjärde plats kommer Jesper Engelbrektsson respektive Isak Christiansen som också imponerar.

D13-16-klassen som var en utav de tuffaste klasserna denna kväll hade 2,1 km lång bana och här vann Elin Blomqvist. Blomqvist drog till med ett mycket snabbt lopp och säkrade därmed etappsegern. Men inte långt efter kom den grymme Matilda Fagerlind som också gör en mycket bra insats. 3:a i denna klass kom Elsie Häggmark som inte heller gjorde någon besviken och gör det bra. I H13-16-klassen som också var 2,1 km lång segrade på ett mycket imponerande sätt, Axel Eckhardt. Eckhardt löser sin bana på ett galant sätt och vinner före Einar Sörqvist som hamnar på en andra plats. Sörqvist gör också en grym insats men det räcker alltså inte för en förstaplats. 3:a kom den mycket duktige Gustav Fagerlind.

Totalt sett så gör alla 34 löpare grymma insatser denna tisdagskväll i alla olika klasser. Jag återkommer nästa vecka med upplösningen av Sprintcupen, med etapp 2 i Skene! Håll till godo!

/Marcus Ragnarsson

Skribent: Marina Axelsson
E-post: This is a mailto link

 

Tränings- och tävlingsprogram hösten 2021

 

Tält- och vimpelansvariga


Sörens tävlingsstatistik


GRYMT 2021 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Besöksadress:
Kristin Hansson, Flohult Storegården 12
51199 Sätila

Kontakt:
Tel: +46735235816
E-post: info@markbygdensok.s...

Se all info

Våra sponsorer 2020

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control