Hoppa till sidans innehåll

Sprintcupen - nu är den avgjord!

14 MAJ 2020 14:13
Återigen är det Marcus som vässat pennan och skrivit några rader. Håll tillgodo!
  • Skapad: 14 MAJ 2020 14:13

SPRINTCUPEN 2020 ETAPP 2 UPPLÖSNINGEN

Det var tisdagskväll på Sandvallsäng, Nycklaberget och snön började så sakta droppa ner. Det var lite kyligt och blåsigt men man kände att det var tävling i luften. Många (max 50 pers 😉) personer samlades för en häftig upplösning, hur skulle det gå? Spänningen var olidlig. Så här gick det;

I D10-klassen segrade förra veckan Judith Granat och så gjorde hon även denna gång. Idag med ett bra och snabbt lopp som skulle räcka till seger. Men tätt efter kommer Alice Manskog som också gör ett bra lopp. I totalställningen var det ingen tvekan om att Judith Granat skulle segra även här, hon gör totalt sett en mycket grym insats och jag kan bara säga grattis! 2:a i totalen kommer Edith Wingren. I H10-klassen vann åter igen Gunnar Häggmark som gör honom till en totalsegrare. I dagens etapp görs inga större misstag som placerar han ovanför Linus Nilsson som idag också gör det bra. I totalen kan vi alltså gratulera Gunnar Häggmark som vinner över Sixten Fagerlind som också fullföljde två etapper. H10- och D10-klassen var båda ca 1,9 km lång.

Den tuffa D12-klassen går vi över till nu. Den som idag var 1800 meter lång. I dagens etapp, segrar Annie Gustafsson på ett storslaget sätt, hon löper på bra och lyckas inte bomma vilket gör henne till segrare. 2:a idag blev Ebba Olofsson som gör ett mycket stabilt lopp. 3:a kom Silvia Andersson som också gör det bra. Fyra kom Ellen Carlsson. Totalt i denna klass vinner Annie Gustafsson på ett nästan förkrossande sätt. 2:a kommer Ebba Olofsson, 3:a kommer Silvia Andersson. Värt att säga är att alla gör ett grymt jobb i denna stentuffa klass. På tal om stentuff klass… H12-klassen är nästan ännu tuffare! Starten på banan gör Valter Lindqvist på ett mycket grymt sätt och är i ledning efter halva banan, men tyvärr så hoppar han över en kontroll som gör att han blir ej godkänd. Synd! Segrar idag gör istället Olle Blomqvist på ett mycket stabilt sätt. Tvåa kommer Isak Christiansson som återigen gör ett grymt lopp. Trea och fyra kommer Hjalmar Skogevall respektive Jesper Engelbrektsson som också gör det mycket bra. Totalsegern här går till Olle Blomqvist men placeringarna efter skiftas en hel del från förra veckans ställning. Totaltvåa blir efter dagens grymma etapp Isak Christiansson och totaltrea blev Jesper Engelbrektsson.

Nu är det dags för D13-16-klassen att summeras. Denna kluriga bana var ca 2,6 km lång och här vann Elin Blomqvist denna kväll. Men här var det jämt! Endast 13 sekunder bakom slutar Elsie Häggmark. Båda två gör en jättegrym insats. I totalställningen slutar Elin Blomqvist som 1:a och Elsie Häggmark som 2:a. I H13-16-klassen gör Axel Eckhardt återigen ett mäkta imponerande lopp och vinner därmed. Värdig tvåa blev den snabbe Einar Sörqvist som också gör ett lopp som man kan vinna med. Men så blev inte fallet. Trea idag kom Albin Lindqvist som här också gör ett grymt lopp. I totalställningen kom då Axel Eckhardt på en första plats, stort grattis(!), tvåa kom Einar Sörqvist och totaltrea blev Gustav Fagerlind.

Sex totalsegrare lyckades vi då kora i dagens ruskiga väder. Grattis säger vi till Judith Granat, Gunnar Häggmark, Annie Gustafsson, Olle Blomqvist, Elin Blomqvist och Axel Eckhardt. Alla dessa gjorde grymma insatser men också alla totalt 43 som medverkat i årets upplaga av Sprintcupen gjorde det också mycket bra.

Marcus Ragnarsson

Skribent: Marina Axelsson
E-post: This is a mailto link

 

Tränings- och tävlingsprogram hösten 2021

 

Tält- och vimpelansvariga


Sörens tävlingsstatistik


GRYMT 2021 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Besöksadress:
Kristin Hansson, Flohult Storegården 12
51199 Sätila

Kontakt:
Tel: +46735235816
E-post: info@markbygdensok.s...

Se all info

Våra sponsorer 2020

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control