Hoppa till sidans innehåll

Träning i Coronatider

05 MAJ 2020 11:42
Sugen på att träna? Här kommer några träningstips från oss i styrelsen. Har du något ytterligare som du vill bidraga med? Maila oss gärna på This is a mailto link så kompletterar vi listan. Ut och njut!
  • Skapad: 05 MAJ 2020 11:42

Träningstips i Coronatider

Att ge sig och tävla och för den delen träna orientering är för de flesta av oss synonymt med våren och vi längtar nog alla tills vi kan få göra det igen utan begränsningar. Men fram till dess är det ju fortsatt viktigt att röra på sig och här kommer några tips på vad du kan göra i närområdet för att stilla ditt behov:

 

-          Teknikträning med Markbygdens OK – i princip varje torsdag. Petter Bergstedt, vår kretstränare, lägger träningar med fokus på teknik runt om i Marks kommun. Klicka in på https://eventor.orientering.se/Events och välj Alla tävlingar (inkl. när- och klubbtävlingar). Anmäl dig för att vara säker på att få en karta. Kostnadsfritt. Kan eller vill du inte närvara på torsdagen så är tanken att du inom kort kan skriva ut kartan från hemsidan och ge dig ut precis när det passar dig. Håll utkik på hemsidan! Där kommer sannolikt lite andra träningar som kan genomföras på egen hand också att dyka upp. Kontrollpunkterna är markerade med snitselband. Orange och svart nivå.

 

-          Månadens bana – arrangör OK Räven. Ta dig till OK Rävens klubbstuga i Sätila, Tvärdalsvägen 16. Där hittar du Månadens bana som utgår och avslutas vid stugan. Ambitionen är att det skall komma en ny bana varje månad. Swisha 30 kr och finn information på anslagstavlan till vänster om huvudentrén. Kontrollpunkterna är utmärkta med stolpar där kodsiffran är angiven. Fem olika banalternativ finns - vit, gul, orange, blå och svart nivå.

 

-          Naturpasset – arrangör Skene SoIS. 30 kontroller i skogarna vid Skene SoIS klubbstuga. Kontrollerna tas i valfri ordning. Kostnad 80 kr. Karta köper du hos Team Sportia, Kungsfors Skene. Kontrollpunkterna är utmärkta med stolpar där både kontrollens siffra är markerad samt en bokstav. Bokstaven skrivs upp på ett startkort som erhålls vid köp av karta och som sedan skall skickas in enligt anvisning. Fina priser lottas ut efter avslutad aktivitet. Pågår 1 maj – 30 september.

 

-          UsynligO – tämligen ny teknik som vi inte testat personligen och därför inte kan recensera ännu. Än så länge finns inga banor upplagda i Marks kommun, men det är kanske på gång? Det finns däremot några kartor t.ex. i Landvetter med omnejd. Vill du testa så gör som följer: ladda ner en appen UsynligO till din smartphone. UsynligO gör att du kan besöka orienteringskontroller som inte finns i verkligheten. Välj en bana, skriv ut kartan och ta dig till startpunkten. Det finns inte skärmar vid kontrollerna men UsynligO vibrerar och ger en signal när du kommer tillräckligt nära din kontroll. Läs mer i appen. Olika svårighetsnivåer erbjuds. Du som testar – återkoppla gärna vad du tycker – fungerar tekniken bra? Håller kartorna acceptabel klass?  

 

Har du fler tips? Tipsa oss gärna på This is a mailto link så kan vi komplettera listan ovan.

 

Ha en fin tur i skogen och ta hand om dig!

Styrelsen genom Marina

Skribent: Marina Axelsson
E-post: This is a mailto link

 

Tränings- och tävlingsprogram hösten 2021

 

Tält- och vimpelansvariga


Sörens tävlingsstatistik


GRYMT 2021 

 

 
 Länk till Eventor
 

 Länk till Orientering.se

 

Länk till Sisu Idrottsutbildarna

 

Postadress:
Markbygdens OK - Orientering
Anders Andersson, Brantalid 14
51156 Kinna

Besöksadress:
Kristin Hansson, Flohult Storegården 12
51199 Sätila

Kontakt:
Tel: +46735235816
E-post: info@markbygdensok.s...

Se all info

Våra sponsorer 2020

 

 

Negativ logga Sparbanken Sjuhärad 

  

Sponsor Forsbergs

 

Sponsor Markbladet

 

Sponsor MM

 

Sponsor Air Control