Hoppa till sidans innehåll

Medlemsinfo 2019


 

Hej alla medlemmar!                                                                   

Här kommer viktig information inför verksamhetsåret 2019. Om du är under 18år se då till att dina föräldrar läser denna info.

Här kan du läsa om vilka som sitter i vår styrelse samt MUS, vår ungdomssektion.

Du kan också läsa om viktiga datum samt kommande aktiviteter. Skriv redan nu in dom i almanackan och håll koll på hemsidan samt Facebook, det kan även finnas info på anslagstavlan i stallet och ridhuset vid kommande aktiviteter.

 

Klubben satsar på utbildningar!

Det finns även möjligheter för dig som är medlem i Mellösa Ryttarklubb att få bidrag till utbildningar och kurser. På distriktets hemsida finns det intressanta utbildningar.

Om du där hittar något du är intresserad av kan du då ansöka om bidrag från klubben. Kontakta någon i styrelsen så hjälper vi dig med hur ansökan går till eller gå in på vår hemsida och läs om utbildningsbidrag, så leta nu efter roliga, lärorika kurser!

 På gång 2019!

Så klart kommer MUS även detta år arrangera Spökkväll, lingondressyr & hösthoppning, även fler aktiviteter kan tillkomma. Styrelsen kommer arrangera cuperna och km + kurser samt andra aktiviteter.

Styrelsen + ansvariga

Till detta år lämnar Helén Zetterström och Lina Larsson styrelsen. Sandra Andersson tar över som ordförande efter Helen, därefter kommer även Ulrika Andersson och Jenny Lindström väljas in i styrelsen.

Tack Helen och Lina, välkomna Ulrika och Jenny!

Även detta år sitter Josephine Näslund kvar som kassör.

Jessica Källström är kioskansvarig och Therese Hessel Jonsson är klubbhusansvarig.

  • I denna info finner du hur styrelsen fördelat posterna emellan sig.

 

Har vi glömt något? Hör i så fall av dig till oss.

Maila oss på This is a mailto link eller ring!

Ännu en gång varmt välkomna till ett helt nytt hästår!!

Viktig info till dig som är medlem i MeRK eller rider vid Stall Lindsberg!

  • Anslagstavla/hemsida/Facebook: Det är viktigt att alltid ta en titt på anslagstavlan i stallet samt ridhuset eller gå ut på hemsidan/Facebook kontinuerligt där finns viktig info för dig som medlem eller icke medlem. Där ser du vilka aktiviteter som är på gång, om det kostar något, när sista anmälningsdag är och hur man anmäler sig. Adressen till vår hemsida är www.mellosark.com.    

 

  • Medlemsförmåner: Som medlem så har du som är junior ett rabatterat lektionspris hos Berit med 20:-/ lektion + att du är försäkrad och kan delta i många av klubbens aktiviteter gratis eller till subventionerat pris. Fler medlemsförmåner finner du på vår hemsida. I samarbete med Ingvaldstorp får alla medlemmar 15% rabatt på allt till ryttaren och hästen, glöm ej medlemskortet som ska visas upp i affären. Medlemskort finns i klubbstugan from 10/3 och om  ditt namn inte finns med kontakta någon i styrelsen så ordnar vi det.

 

  • Medlemsavgiften: 250kr(juniorer) & 300kr(seniorer) för 2019. Av detta går 78kr till Svenska Ridsportförbundet som en medlemsavgift & 45kr går till försäkring som tecknats av Svenska Ridsportförbundet + medlemsavgift till Sörmlands Ridsportförbund på 32kr. Totalt 155kr av medlemsavgiften.  

 

  • Säkerhet: Vid all vistelse på Stall Lindsberg är alla ansvariga för att man uppför sig på ett sådant sätt att säkerheten prioriteras. Det är stora djur vi vistas bland. Det är viktigt att anhöriga respekterar säkerheten då de är med sina barn/barnbarn eller annan i stallet. De vuxna har ansvar över sina barn och ska se till att de inte utsätter sig eller andra för skada. Tex inget spring, gap & skrik, ingen lek bland hästarna eller tex klättring på balar. Lugn och ro ska råda på läktaren i ridhuset.

 

  • Idéer: Självklart är alla välkomna med idéer/förslag som kan förbättra klubben. Vänd dig till någon i styrelsen eller till MUS med dina tankar och idéer. Du kan också lägga en lapp i klubbens brevlåda vid stallet.

  • Bingolotter: Genom att prenumerera på lotter kan du stödja Mellösa Ryttarklubb. En Enkel lott kostar 50kr och av detta går ca.15-18kr till den förening du väljer att stödja. Vi hoppas förstås på att du väljer oss.  Gå in på www.bingolotto.se och klicka dig vidare till prenumeration eller ring Folkspels kundcenter 0771-440 440 så hjälper de dig med detta. Lotterna kommer sedan hem i din brevlåda månadsvis och betalning sker via faktura eller Autogiro. Mer info om detta finner du på  https://www.bingolotto.se/bingolotto-prenumeration/

 

  • Kan du hjälpa till?: ALLA behövs och ALLA kan hjälpa till. Ingen erfarenhet krävs då DU kommer att få den information och utbildning som behövs. Hästvan eller hästrädd spelar heller ingen roll, du väljer vad du är intresserad av att hjälpa till med. En klubb klarar sig inte utan många frivilliga. Så är du sugen på att hjälpa till i styrelsen eller hjälpa till vid t.ex tävlingar eller annat arrangemang anordnat av klubben hör av dig. Vid frågor eller funderingar maila oss: This is a mailto link eller kontakta någon i styrelsen  el. MUS. Styrelsen 2019:

Post

Namn

Telefon

E-post

Ordförande

Sandra Andersson

070-474 97 40

This is a mailto link

Vice Ordförande

Annelie Lund

073-389 49 25

This is a mailto link

Kassör

Josephine Näslund

073-922 84 19

This is a mailto link

Sekreterare

Anki Lunde

070-234 87 41

This is a mailto link

Ledamot

Karin Nilsson

073-338 06 99

This is a mailto link

Ledamot

Rebecca Larsson

073-043 90 48

This is a mailto link

Suppleant

Ulrika Andersson

073-028 38 75

This is a mailto link

Suppleant

Jenny Lindström

070-954 75 66

This is a mailto link
                       Här kommer lite info om våra aktiviteter!                                     

 

CUPEN: arrangeras i 2 omgångar. En på våren och en på hösten. Datum för årets cup är lördag och söndag den 13-14 April och kommer att göras om lite. Nytt är att cupen kommer att vara i två dagar, hopp och dressyr och den kommer att innehålla ett teori prov, mer info kommer framöver. Cupen är öppen för alla medlemmar som inte tävlat på lokal nivå eller högre under pågående cup-år. Den som tävlat på lokal nivå eller högre under pågående cup-år är välkommen att delta utom tävlan i mån av plats. Icke medlemmar kan i mån av plats delta till en extra kostnad av 100kr/dag. Observera att denna kostnad inte är en medlemsavgift och att inga medlemsförmåner såsom försäkring ingår. Man behöver inte rida vid ridskolan för att vara med. För inbjudan och anmälan se vår hemsida och anslag vid ridskolan då det närmar sig. Varmt välkomna och glöm inte att vi vill ha både funktionärer och publik. Det brukar blir en mysig dag med möjlighet till fika och korv. Skänk gärna lite hembakt fikabröd om ni har möjlighet! 

 

KM: Tävlingen äger rum vid Stall Lindsberg i höst. Vi återkommer med datum.  Alla medlemmar i Mellösa RK kan vara med under förutsättning att man inte tävlat för annan klubb under 2019.

 

Tävling: Alla klubbar som vill kunna ha egna tävlingsryttare måste arrangera minst en tävling per år. I år har vi valt att arrangera Dressyr Ponny Div 2 Allsvenskan vid Sparreholms Hästcenter. Datum är Lördag 29 september. Här behöver vi funktionärer. Det finns varierande uppgifter både för vana och nybörjare, du blir instruerad och det finns uppgifter även för dem som inte har någon erfarenhet av hästar. Det finns en uppgift till ALLA och vi brukar ha KUL!

 

Klubben synlig på Ridskolan & Säkerhetsinformation: Under en vecka i vår (prel. v.17) kommer någon från Styrelsen att finnas vid stallet  vid alla veckans ridlektioner. Klubben bjuder då elever och föräldrar på fika och ni har  möjlighet att fråga oss om det ni undrar över. Vi håller till uppe i klubbstugan inne eller på altanen.    Du som är medlem men ej rider vid Stall Lindsberg är självklart välkommen att besöka oss denna vecka och få lite fika & info. VÄLKOMNA!

 

HLR-utbildning: Lena Peterson & Lena Stenberg har gått Instruktörskurs i HLR (Hjärt-Lung-Räddning)  vilket ger dem behörighet att hålla HLR grundutbildning. Klubben kommer även under 2019 att anordna denna utbildning för sina medlemmar om intresse finns.  Den kostar inget. Så du som är intresserad anmäl dig genom att maila till This is a mailto link Ange HLR , ditt namn , personnummer och telefonnummer. 

 

Har du frågor eller funderingar om dessa aktiviteter                                               så kontakta gärna någon i styrelsen.  Här kommer lite info från vår    

ungdomssektion MUS

 

I år kommer vi att genomföra vår årliga lingondressyr i april samt hösthoppning i oktober. Lingondressyren kommer i första hand att vara till för de som inte var med i MeRK-cupen samt KM 2018. Hösthoppningen är nu bredare och man får starta fler gånger samt hoppa vilken höjd man önskar. Vilket betyder att alla är välkomna.

Vi kommer även finnas till hjälp på klubbens aktiviteter såsom MeRK-cupen. Vi kommer självklart även ha andra aktiviteter som vår årliga spökkväll.

Undrar du något eller vill vara med i MUS hör då av dig!

Mus-styrelse 2019

Post

Namn

Telefon

E-post

Ordförande

Anna Eriksson

072-717 20 22

This is a mailto link

Vice Ordförande

Maya Bergström

076-563 11 12

This is a mailto link

Sekreterare

Nora Jonsson

070-090 26 88

This is a mailto link

Ledamot

Lovisa Wistrand

073-712 95 40

This is a mailto link

Ledamot

Ella Ridehag

072-263 39 94

This is a mailto link

Suppleant

Wilma Törnkvist

070-539 35 39

This is a mailto link

Suppleant

Alicia Holmén

070-888 45 28

This is a mailto link

 

Årsplanering (med reservation för ändrade datum + alla aktiviteter ej inlagda då är de under planering.)

Våren 2019

Månad

Datum

Aktivitet

Huvudansvar

Januari

13

Programridning

Styrelsen/Karin

Februari

3

We träning

Styrelsen/Sandra

 

8

Hoppträning Emma Kåbring

 
 

10 & 19

Seniorhoppning

Sandra/Berit

 

17

We träning

 
 

22-23

Dressyrträning Hanna Walfridsson

Styrelsen/Karin

 

24

Knattehoppning

Sandra/Berit

 

24

Årsmöte

Styrelsen

Mars

3

Hoppträning laget

Sandra

 

9

Ridlekis startar

Berit

 

10

Dressyrträning laget

Berit

 

10

We träning

Styrelsen

April

13-14

MeRK-cup

Styrelsen/Sandra

 

17-18

Träning för tävlingsinriktade

Sandra/Berit

 

27

Städdag

Styrelsen

 

Inget datum bokat

Lingondressyr

MUS

Maj

Inget datum bokat

Myskväll/Tårtbakartävling

MUS

 

12

We träning

 

Juni

15

Sommaravslutning

MUS/Styrelsen

 

15

We - clinic

Styrelsen


Hösten 2019

Månad

Datum

Aktivitet

Huvudansvarig

Augusti

 

KM

Karin/Annelie/Styrelsen

   

Städdag

Styrelsen

   

We

Styrelsen

September

 

Cupen

Sandra/Styrelsen

   

Ponny allsvenskan div 2

Karin/Styrelsen

oktober

 

Hösthoppning

MUS

November

 

Spökkväll

MUS

December

 

Julavslutning

 
       
       Svenska Spel har lagt undan 50 miljoner kr årligen som ska gå till landets idrottsklubbar. Du vet väl att du kan vara med och dela ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige? Det kostar inget extra, allt som behövs är att du är kund hos Svenska Spel. Vi hoppas du som är över 18 år vill stödja Mellösa Ryttarklubb. På vår hemsida kan du direktklicka dig till Gräsroten.

Anslut favoritklubbar: Du väljer den klubb du vill stödja genom att ansluta ditt Spelkort till Gräsroten. Det gör du enkelt på webben eller i mobilen, svenskaspel.se/grasroten, i butik, eller genom att ringa till Svenska Spels kundservice på 0770-11 11 11.

Här är MeRK:s direktlänk till svenska spel gräsroten:           https://svenskaspel.se/grasroten/forening?id=27876            

 

 

Detta år har vi valt att även sälja årsprenumerationer i samarbete med Sörmlandsbygden. Stöd gärna vår klubb med en årsprenumeration, Kontakta någon i styrelsen om ni är sugna på att sälja eller köpa.

Vill du också köpa reklamplats hos oss? Kontakta i så fall styrelsen eller maila oss på This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 01 MAR 2019 20:56 Skribent: Ulrika Andersson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

  

 

 

 

Postadress:
Mellösa RK - Ridsport
Vik Lindsberg
64263 Mellösa

Kontakt:
Tel: 0704749740
E-post: This is a mailto link